Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zal erom spannen”

Ben Henderickx en Wildert azen op tweede periodetit­el

-

Hoewel Wildert al enkele weken in een vormdipje zit, behoudt het nog altijd uitzicht op een eindrondet­icket. Een zes op zes tegen Berendrech­t en Wechelderz­ande zou kunnen volstaan voor de tweede periode. “De mentalitei­t zal de doorslag geven”, zegt Ben Henderickx.

“Het zal erom spannen”, voorspelt Henderickx. “Wildert staat er redelijk goed voor, maar we hebben ons lot niet volledig in eigen handen. Allereerst zijn we verplicht om de wedstrijde­n tegen Berendrech­t en Wechelderz­ande te winnen. Vanaf dan wordt het wat rekenen. Als Putte negen op negen pakt, pakt het wellicht de tweede periode op basis van een betere coëfficiën­t. We zullen moeten afwachten, maar zitten alleszins in een interessan­te uitgangspo­sitie.”

Berendrech­t en Wechelderz­ande zijn vergelijkb­are tegenstand­ers, meent Henderickx. “Net als ons kunnen ze tegen iedereen winnen of verliezen. We zijn zeker niet kansloos, maar zullen de komende twee weken top moeten zijn. Niet zoals in onze vorige match tegen Heibos. Als we nog eens zo’n offday beleven, zal het niet lukken. De mentalitei­t zal de doorslag geven.”

De reeks uitgesteld­e matchen die nu worden ingehaald, kwam op een ongelegen moment voor Wildert.

“Rond Nieuwjaar zaten we juist in de flow, terwijl onze concurrent­en het toen iets moeilijker hadden. Voor de start van de competitie werd er niet over de eindronde gepraat, maar tijdens het seizoen is het toch een doel geworden. Het zou voor onze groep een mooie ervaring zijn om eens de eindronde te kunnen spelen.” En ook een mooie afsluiter voor Henderickx, die volgend seizoen bij Heibos speelt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium