Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eén match die beslist om de titel, dat maak je zelden mee”

Adam Coulibaly en Kontich spelen titelmatch op Guco Lier

- (mas)

Vanavond staat de langverwac­hte titelmatch tussen Guco Lier B en Kontich Wolves B geprogramm­eerd. De ploeg die wint, is meteen ook kampioen.

“Eindelijk is het zover”, begint Adam Coulibaly. “Week na week moesten we de focus behouden, omdat we ons geen misstap konden veroorlove­n. Enkele keren zijn we door het oog van de naald gekropen. De druk om te moeten presteren, heeft ons af en toe misschien wat verlamd. We wonnen de heenmatch tegen Guco, maar ondertusse­n zijn beide ploegen een stuk sterker geworden. Er zal vanavond enorm veel volk aanwezig zijn. De titel die beslist wordt tijdens een rechtstree­ks duel tussen de nummers een en twee, dat maak je niet vaak mee. Ook persoonlij­k loopt het prima. Sinds het begin van het seizoen zijn mijn minuten stevig omhoog gegaan. Ik zal vanavond op mijn best moeten zijn om de jonge Lierse talenten van antwoord te dienen. Ik kijk er alvast enorm naar uit.”

Coulibaly denkt te weten waarom Kontich dit seizoen, in tegenstell­ing tot de voorbije jaren, nu wel meespeelt voor de titel. “Dat komt omdat we de spannende matchen nu wel winnen. We hebben al heel wat ervaring met close games en dat kan ons morgen helpen. Mocht het vanavond toch slecht aflopen, gaan we natuurlijk proberen om via de playoffs de promotie af te dwingen. Maar hopelijk gaan we dat niet nodig hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium