Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zullen een volwassen wedstrijd moeten spelen”

Ahmed Sababti en co ontvangen uitgesprok­en titelfavor­iet

- (stro)

FT Antwerpen neemt het vanavond in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op tegen Halle-Gooik. De eerste plaats kan Antwerpen de Brabanders niet meer afpakken, maar het kan wel een kleine tik uitdelen vlak voor de start van de play-offs. “Ik geef ons zeker een kans, maar dan mogen we geen domme dingen doen”, zegt Ahmed Sababti.

Sababti en co hebben in het klassement maar zes punten minder dan Halle-Gooik, maar het doelsaldo is wel een wereld van verschil: plus 147 voor Halle-Gooik ten opzichte van plus 84 voor FT Antwerpen. En dat heeft vooral te maken met het aantal tegengoals: 79 voor Antwerpen en amper 38 voor Halle-Gooik.

“Als je onze tegendoelp­unten zou analyseren, dan zijn het grootste deel gewoon cadeaus”, vertelt Sababti. “Dat is ook de enige schrik die ik heb voor vrijdagavo­nd, namelijk dat we domme dingen gaan doen. Dan denk ik aan onnodig balverlies, dribbelen waar het niet nodig is en ga zo maar verder. En dat is net de sterkte van Halle-Gooik: die spelers doen zulke dingen niet.”

Ondanks de vele tegengoals - zelfs Charleroi en Proost Lierse doen beter - is Antwerpen wel aan een indrukwekk­ende reeks bezig van twaalf competitie­zeges op rij. “Dat is allemaal goed en wel, maar als Antwerpen zijnde ben je verplicht om die wedstrijde­n te winnen. Je bent ook niets met zo’n reeks als je de topwedstri­jden niet kan winnen. Begrijp me niet verkeerd: ik geef ons zeker een kans, maar dan mogen we geen domme dingen doen. We zullen een volwassen wedstrijd moeten spelen.”

Aan een eventuele finale tegen HalleGooik wil Sababti nog niet denken. “Ik denk dat wij het best wedstrijd per wedstrijd bekijken. Je hebt spelers die zo’n doel voor ogen kunnen houden en tegelijker­tijd constant presteren, maar je hebt ook spelers die dan denken dat ze er al zijn en geen moeite meer doen om andere wedstrijde­n te winnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium