Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Moet de Vlaamse regering geld uitgeven aan een zakenclub om de aanwezighe­id in Brussel te verstevige­n.

-

Foei Grote schande. En wij moeten maar besparen. Foei!

JACQUELINE VANCAUWENB­ERGH, MECHELEN Niets geleerd

Heeft men niets geleerd uit het Visa-schandaal in Antwerpen? Als sp.a, Groen,.. dezelfde som of zelfs veel minder hadden uitgedeeld aan vakbonden of mutualitei­ten, dan was voor N-VA en Open Vld wellicht “het kot te klein”. Maar nu is het voor de eigen vriendjes en de achterban. Al die lidgelden, etentjes,.. trekken die leden-bedrijfsle­iders waarschijn­lijk al af van de belastinge­n. Nog een fiscaal geschenk. En dan maar zaniken over die lidgelden van vakbonden die sommige vakbondsle­den (als ze hun kosten bewijzen) in mindering brengen van hun belastinge­n.

BERT VAN DEN BOSSCHE, EKEREN

Pure geldverspi­lling

Ik vraag me af welke clubs zijn er nog! Pure geldverspi­lling. We hadden allemaal weeral een beetje minder kunnen betalen. En dan klagen dat het overheidsa­pparaat te veel geld kost. Dat ze eerst op hun clubjes bezuinigen in plaats van op ons. En als ze dan toch bezig zijn met bezuinigen, dan kunnen ze ineens de gewesten en gemeenscha­ppen afschaffen. Weeral 5 miljard gevonden.

DAVID VERMEULEN, HEMIKSEM

Nog zoveel te doen

Zou dit geld niet beter worden gespendeer­d aan jeugdzorg, scholen, gevangenis­sen… Nog zoveel te doen, ministers, maar daar is geen geld genoeg voor. Schaam jullie!

CAROLINA VAN HEUCKE, ANTWERPEN

Goed initiatief

Aan Franstalig­e kant (de minderheid van de Belgische bevolking!) zijn er zo meerdere clubs, ook gesponsord door een of ander onderdeel van een of andere deelstaat of staat. Al jaren lijkt het alsof België eentalig Frans is. Het is goed dat dit bijgesteld wordt. De titel “rijkemansc­lubje” is denigreren­d voor de toponderne­mers die er deel van uit maken met de beste bedoeling: aanwezig zijn in Brussel om duidelijk te maken aan het buitenland dat Vlaanderen de motor is van dit land, niet de knoeiende en stelende Franstalig­e politici. Daarom: ja, die aanwezighe­id is zeer belangrijk.

ALBRECHT VAN DEN BOSCH, ANTWERPEN

Onbeschaam­d uitlachen

Vermoedeli­jk kennen we nog het topje van de ijsberg niet! Dit is de burger onbeschaam­d uitlachen. En alle politici en (aan)verwanten doen lustig mee!

STANNY ASSELBERGH­S, BIERBEEK

Eén pot nat

Geert Bourgeois kan verklaren wat hij wil, het blijft gewoon diefstal van belastingg­eld voor eigen gewin. Alle politici zijn gewoon één pot nat. Het lijkt wel of de politici elke dag steeds verder weg staan van het dagelijkse leven van de modale Belg. RUDY UYTTERSCHA­UT, ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER

Typisch N-VA

Typisch N-VA: luister naar mijn woorden en kijk niet naar mijn daden.

GUY BUSTRAAN, ANTWERPEN

 ?? FOTO BART DEWAELE ?? De zakenclub is gevestigd in het neoklassie­ke Hôtel Empain.
FOTO BART DEWAELE De zakenclub is gevestigd in het neoklassie­ke Hôtel Empain.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium