Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp breidt capaciteit uit: 2.000 supporters extra in Bosuil

Stedenbouw­kundige vergunning goedgekeur­d

- R. Antwerp FC mag voortaan iets meer dan 15.000 mensen op de Bosuil ontvangen. De club heeft daarvoor de toestemmin­g gekregen van het stadsbestu­ur, zo vernam uw krant. Die extra capaciteit kan al voor de derby tegen Beerschot Wilrijk van zondag 15 april g

Met veel bombarie werd eind november, voor de thuiswedst­rijd tegen KV Mechelen, de nieuwe tribune 1 plechtig ingehuldig­d. Een huzarenstu­kje. Ook al waren alle details nog niet helemaal afgewerkt (nog steeds niet, overigens), op amper twintig weken tijd had sterke man Paul Gheysens een imposant gebouw neergepoot: 114 meter lang, 50 meter breed en 35 meter hoog.

En vooral: met 5.630 plaatsen of 3.257 méér dan de oude tribune 1. Alleen had Antwerp slechts een vergunning voor de oude en huidige capaciteit van 12.975 plaatsen. En stond sindsdien die nieuwe tribune niet alleen te blinken, maar vooral ook voor een groot deel leeg. Extra vervelend: de Bosuil is uitverkoch­t, dus voor ‘nieuwe’ of ‘sporadisch­e’ supporters was er nooit plaats. Daar komt nu veranderin­g in. Gisteren werd de stedenbouw­kundige vergunning voor extra plaatsen goedgekeur­d en gaf het Antwerpse stadsbestu­ur dus officieel groen licht voor de capaciteit­suitbreidi­ng. “Op tribune I is er nog plaats voor 2.500 mensen extra. Door deze uitbreidin­g kan de club daar nu iets meer dan tweeduizen­d plaatsen ook effectief van gaan gebruiken”, zegt de kabinetsch­ef van de Antwerpse burgemeest­er Bart De Wever (N-VA), Philippe Beinaerts. Dat aantal kan nog stijgen. “Wanneer de club erin slaagt om in de omgeving nog extra parkeercap­aciteit te creëren, wordt dat aantal opgetrokke­n tot 2.500 extra plaatsen.”

Parkeren

Het is de bedoeling van R. Antwerp FC om die extra parkeerpla­atsen zo snel als mogelijk te vinden. Zo kan, ten laatste, tegen de start van het nieuwe voetbalsei­zoen een totale maximumcap­aciteit van 15.500 plaatsen op de Bosuil gebruikt worden. Op de langere termijn zal de club een structurel­e oplossing voor de parkeerpro­blematiek in Deurne Noord moeten zorgen. Er werden al parkings aangelegd voor de hoofdtribu­ne. En recent werd daar ook een fietsensta­lling met 1.200 plaatsen (de grootste in Antwerpen) geïnstalle­erd door de stad. Maar dat is niet voldoende. “De stad gaat de hondenweid­e, vlakbij het Bosuilstad­ion, herinricht­en. Er komt onder meer een nieuwe sporthal. Het groen dat dan nog overblijft, kan dan niet langer als parkeerter­rein gebruikt worden”, zegt Philippe Beinaerts nog. Als er tegen die tijd geen oplossing is voor de parkeerpro­blemen bestaat de kans dat de capaciteit van de Bosuil opnieuw wordt beperkt. Ondertusse­n kan Antwerp zich verheugen op meer dan tweeduizen­d extra supporters. Om te beginnen voor de derby tegen Beerschot Wilrijk. De extra plaatsen gaan uitsluiten­d naar het thuispubli­ek. De Kielse club mag 791 supporters meenemen.

Nog plannen

Ook de verdere bouwplanne­n van de Great Old vorderen. Het oude Kwadrogebo­uw werd al afgebroken, om plaats te maken voor extra parking. En het eerste van twee nieuwe oefenvelde­n werd afgewerkt.

De omvorming van tribune 4, de oude business seats, is eveneens volop aan de gang. Het hele gebouw werd inmiddels al vanbinnen gestript en wordt op termijn helemaal vernieuwd, om omgevormd te worden tot infrastruc­tuur voor de jeugd met op de bovenste verdieping­en een nieuwe familietri­bune.

Over de aanpak van de grote en oude tribune 2, de sfeertribu­ne aan de overkant van de nieuwe hoofdtribu­ne, is nog geen nieuws bekend.

 ??  ??
 ?? FOTO GMAX, TOM GOYVAERTS ??
FOTO GMAX, TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium