Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verwacht geen toptijd van mij”

Veldritleg­ende Sven Nys loopt mee in Antwerpen

- Ook veldritleg­ende Sven Nys (41) is zich volop aan het voorbereid­en op zijn eerste marathon op 22 april in Antwerpen, na een heel snelle 10 Miles vorig jaar. “Hoe het gaat met mijn voorbereid­ing? Zeer slecht”, klinkt het.

“Ik heb het de laatste maanden heel druk gehad, onder andere met de opening van mijn B&B en het werk voor mijn wielerploe­g. Mijn algemene conditie is nog wel goed, maar mijn spieren zijn niet getraind om een goede tijd te lopen. Vandaag is het weer twee weken geleden dat ik mijn loopschoen­en nog heb gezien. Hoge verwachtin­gen zijn dus zeker ongepast. Verwacht geen toptijd van mij”, zegt Nys glimlachen­d.

“Maar ook al ben ik niet topfit: ik ga meedoen en ik zal de finish halen, desnoods stap ik op het einde. Ik kijk enorm uit naar de sfeer in de stad en ben benieuwd hoe mijn lichaam gaat reageren op deze eerste marathon. Het wordt sowieso een onvergetel­ijke dag voor mij.”

“Lopen zal ik trouwens altijd blijven doen. Je kan er op korte termijn veel mee bereiken. Om hetzelfde effect te bereiken, moet je twee of drie keer zo lang op de fiets zitten. En ik hou ervan om in de natuur alleen te zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium