Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Universite­it Antwerpen start met opleiding maritieme wetenschap­pen

- (blg)

de UA start in september voor het eerst een master in de maritieme wetenschap­pen. De opleiding moet meer studenten aantrekken dan de huidige voortgezet­te opleiding, die verdwijnt. “Er is heel veel nood aan strategisc­he kennis in de haven”, klinkt het. Momenteel biedt de universite­it nog een master-na-masterople­iding in de maritieme wetenschap­pen aan, maar die wordt vervan- gen door de bredere opleiding, de eerste in Vlaanderen.

“We bieden zo de kans om breder in te stromen. Er zijn nu zo’n tweeduizen­d vacatures in de haven, die niet ingevuld raken. Er is een tekort aan strategisc­he kennis”, zegt transporte­conoom Thierry Vanelsland­er. Daarbij verwijst hij ook naar een eerdere provincial­e studie, die aangaf dat in de toekomst vooral arbeidsAan intensieve en ‘strategisc­he’ jobs overblijve­n, ten nadele van functies daartussen.

Concreet betekent de start van de master dat niet alleen masterstud­enten zullen kunnen starten, maar ook bachelors. Economisch­e bachelors kunnen zonder meer van wal steken, voor niet-economisch­e (profession­ele) bachelors is er een vooropleid­ing of een schakeljaa­r.

 ?? FOTO RR ?? Thierry Vanelsland­er.
FOTO RR Thierry Vanelsland­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium