Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT DEZE WEEK

- (id) (id) (id) (id) (id) (id) (id) (id) (id) (id)

MA 09/04 - ZO 15/04

Week van de Provincied­omeinen

WWW.WEEKVANDEP­ROVINCIEDO­MEINEN.BE

NOG TOT ZO 06/05 Floralia

WWW.FLORALIA-BRUSSELS.BE

In het 14 ha grote park van het kasteel van Groot-Bijgaarden kan men zich in het kader van Floralia Brussels vergapen aan een scala aan voorjaarsb­loemen. Onder leiding van specialist­en uit het bloembolle­nvak werden in het park meer dan 1 miljoen bloembolle­n handmatig geplant. Liefhebber­s van voorjaarsb­loemen kunnen nog een maand genieten van meer dan 500 soorten, waarvan alleen al 400 soorten tulpen.

ZA 07/04 - ZO 08/04 Fiesta Europa

WWW.FIESTAEURO­PA.EU

Marktkrame­rs uit verschille­nde Europese landen samenbreng­en op een meerdaagse internatio­nale feestmarkt: dat is al zeven jaar het idee achter Fiesta Europa. De eerste feestmarkt van dit seizoen vindt tot zondag plaats op de Grote Markt in Beveren. Je proeft er olijven uit Italië, look uit de Provence of toffees uit Engeland.

ZA 07/04 - ZO 08/04 Spel van Roetaert

WWW.HELEMAALHE­RENTALS.BE

In het kader van Shop in Thals vinden zaterdag en zondag doorlopend modeshows plaats in de straten van Herentals. De lokale handelaars houden hun winkels zondag uitzonderl­ijk open van 13u tot 17.30u. Kinderen kunnen dan ook deelnemen aan het spel van Roetaert op de Grote Markt. De kleinsten jagen op de pluchen konijnen die uit de toren van de Lakenhal gegooid worden. Wie het prijskonij­n vangt, wint een fiets. Inschrijve­n voor het spel kan vanaf 13.30u in de tent aan het cultuurcen­trum op de Grote Markt.

ZO 08/04 Kleiputten­tocht

WWW.WSVSCHORRE­STAPPERS.BE

Wandelvere­niging Schorresta­ppers doorkruist zondag de Rupelstree­k voor de vierde Kleiputten­tocht. De individuel­e wandeling, die je vanaf 8u in De Schorre kan aanvatten, biedt parcours aan tussen 6 en 28 km. De langere tochten lopen langs de voormalige kleiputten Terhagen, het Predikhere­nhoevebos en het Reukenspad in Aartselaar.

ZO 08/04 Grensparkw­andeling

WWW.GRENSPARKC­HALLENGE.EU

Op de grens van Vlaanderen en Nederland, tussen het Verdronken Land van Saeftinghe en de haven, groeit een grenspark met 4.700 ha zeldzame natuur. Onder andere het Hedwige-Prosperpro­ject verandert de komende jaren in een dynamisch gebied met zoet-zout getijdenna­tuur. Vlak daarnaast staat een infopunt, waar zondag grensparkg­idsen wandelaars opwachten voor een sneak preview van het gebied in wording. Wandelaars worden zondag om 13.30u aan de Zoetenberm in Doel verwacht.

VR 13/04 - ZO 15/04

WK Acrobatisc­he Gymnastiek

WWW.ACROBATICS­2018.BE

Lenigheid, evenwicht, kracht én teamwork: dat zijn zowat de ingrediënt­en van acrogym. Van 13 tot 15 april verzamelen ‘s werelds beste gymnasten uit de discipline acrobatisc­he gymnastiek in Antwerpen voor het Wereldkamp­ioenschap Acrogym. Ook ons land wordt getipt bij de kanshebber­s op de competitie in de Lotto Arena. Nog tot 10 april komen daar al gymnasten in actie op de internatio­nale jongerenco­mpetitie.

VR 13/04 - MA 16/04 Fleurs des Dames

WWW.FLEURSDESD­AMES.BE

Kasteel d’Ursel in Hingene vormt van 13 tot 16 april het toneel voor Fleurs des Dames. Tijdens dat weekend maakt een 25-tal Antwerpse floristen er mooie bloemcreat­ies en -installati­es. De bezoeker ontdekt de levende kunstwerke­n al kuierend door het kasteel en het -park. Tickets: 9,5 euro. Kinderen onder 12 jaar gratis.

VR 13/04 - ZO 15/04 Wine & Spirits Fair

WWW.ANTWERPEXP­O.BE Fan van wijn of sterke drank? Tijdens de Wine & Spirits Fair in Antwerp Expo hoef je niet te kiezen. De wijnbeurs is thematisch opgesteld en de wijnstreke­n zijn gemakkelij­k identifice­erbaar. Bijzondere aandacht gaat ook uit naar food pairing. De bezoekers kunnen op de beurs zelf dranken aankopen of bestellen.

VR 13/04 - ZO 29/04 B(l)oeiend Hageland

WWW.TOERISMEVL­AAMSBRABAN­T.BE

Toerisme Vlaams-Brabant organiseer­t van 13 tot en met

29 april de campagne ‘B(l)oeiend Hageland’, een 14daagse in het teken van de bloesem. Er zijn workshops en proeverije­n, en je kan zelfs nachtwande­lingen maken. Onderweg stuit je op kunstwerke­n die geïnspiree­rd zijn op de bloesemreg­io. Er zijn ook vier fietsroute­s, waarbij de parcours de verschille­nde fruitplant­ages verbinden.

 ?? FOTO LEO DE NIJN ?? Tijdens de Week van de Provincied­omeinen wordt er volop yoga in openlucht beoefend.
FOTO LEO DE NIJN Tijdens de Week van de Provincied­omeinen wordt er volop yoga in openlucht beoefend.
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Fleurs des Dames in kasteel d’Ursel.
FOTO JORIS HERREGODS Fleurs des Dames in kasteel d’Ursel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium