Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben zijn wandelende sfeerbarom­eter”

-

“Kleine kantjes heeft Thomas eigenlijk niet. En dat zeg ik niet omdat ik een fanboy ben, maar omdat ik het kan weten. Ik zit jaarlijks honderden uren met Thomas in de wagen of in de backstage. Wegens mijn epilepsie mag ik niet autorijden, dus spoor ik naar het station van Mechelen, waar hij me oppikt. Thomas is in feite mijn privé-chauffeur.”

“Tijdens de lange autoritten richting Nederland luisteren we veel muziek. Zijn muziekstij­l is even eclectisch als zijn stijl op het podium. Hij houdt van recent werk zoals Kendrick Lamar, maar evengoed van oudemannen­rock. En we babbelen veel. Thomas is geen typische nerd. Alex Agnew zwijgt geen seconde over comics, zo’n dada heeft Thomas niet. Tenzij misschien technische snufjes. Hij is echt een ‘mister gadget’. De eerste Fitbit die ik ooit zag, hing rond Thomas zijn pols. Komt er morgen een nieuwe hightech smartphone uit, dan heeft Thomas die vandaag.”

“Nog steeds kijk ik vanuit de coulissen vol bewonderin­g naar zijn set. Thomas is ontzettend straf in interactie, waardoor geen twee optredens hetzelfde zijn. Hij speelt ‘on the spot’. Wanneer ik de tent opblaas, doet Thomas daar nog drie schepjes bovenop. Zo ben ik in zekere zin zijn wandelende sfeerbarom­eter. Thomas dwingt zijn publiek met zijn energie om te blijven volgen en om te blijven lachen. Van alle comedians die ik ken, straalt hij het krachtigst­e aura uit. Als jonkie was ik soms een tikkeltje geïmponeer­d door hem. In een brainstorm durft hij al eens volharden. Maar zelfs dat kleine kantje is in mijn ogen eerder een groot talent.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium