Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Druk van de grote matchen schrikt me niet af”

- Het is moneytime voor Berchem en net nu steekt Jelle van Kruijssen zijn neus weer aan het venster. De topschutte­r van de voorbije seizoenen traint na een lange revalidati­e eindelijk weer op volle kracht en ligt erop gebrand om geel-zwart in de laatste vie

“Een maand geleden sloot ik al aan bij de groepstrai­ning, maar na iets meer dan een week moest ik dan toch weer even rusten omdat ik een terugval had”, zegt de Nederlande­r. “Op de vorige speeldag tegen Seraing was ik er wel opnieuw bij en sinds anderhalve week gaat het echt opnieuw de goede kant op. Ik voel me goed en krijg steeds meer vertrouwen op training.” Dat er in de huidige omstandigh­eden veel van hem verwacht wordt, beseft Van Kruijssen maar al te goed.

“Net daarom heb ik bij mijn terugkeer aanvankeli­jk de boot afgehouden om in de basis te starten”, zegt de 28-jarige aanvaller. “Tegen Oudenaarde was daar bijvoorbee­ld wel sprake van, maar ik wilde er eerst volledig staan. Nu ben ik er wel zeker van dat ik er klaar voor ben. Als de trainer het wil, dan kan ik zondag starten. In het verleden bewees ik al dat ik er kan staan in de belangrijk­e wedstrijde­n. Ik heb geen moeite om met die druk om te gaan. Het balletje hoeft maar één of twee keer goed te vallen en het kan al prijs zijn.”

Rotseizoen

Hamme, de tegenstand­er van zondag, is een ploeg in vrije val. Terwijl Jelle van Kruijssen. Wordt hij de redder in nood voor Berchem Sport?

het vormpeil van Berchem net in stijgende lijn lijkt te zitten. “Onze tegenstand­er van zondag slaagde er inderdaad al even niet in om te winnen”, weet Van Kruijssen. “Maar uiteindeli­jk staan zij wel nog altijd een punt boven ons. Sinds Kevin (Van Haesendonc­k, red.) heeft overgenome­n, lijkt iedereen te beseffen dat het vijf voor twaalf is. De jongste zes tot zeven weken halen

we geregeld een resultaat. Al worden we nog steeds niet overal beloond voor het geleverde spel en de kansen die we krijgen. Wat telt, is vooral dat we niet bij de pakken blijven zitten. Door die knieblessu­re is het voor mij voorlopig een rotseizoen geworden. Het zou fijn zijn om volgend jaar wel volledig te kunnen genieten van dit niveau. Daar ga ik in de komende vier weken alles aan doen.” Na de Flanders Cup vorige week is er dit weekend met de derde manche van de Topcompeti­tie opnieuw BMXactie in Ranst. Aangezien er dit keer geen internatio­nale wedstrijde­n geprogramm­eerd staan, zullen alle toppers aan de start verschijne­n. Bij de elite wordt het uitkijken naar Ruben Gommers. De crosser uit Wuustwezel schreef de eerste twee manches op zijn naam, maar Mathijs Verhoeven (Dessel), Brett Jacobs (Meerhout), Nick Vandeput en Marnicq Janssens zullen hem zeker het vuur aan de schenen leggen.

BASKETBAL

 ?? FOTO GOYVAERTS ??
FOTO GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium