Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn kop niet zot laten maken door één goeie race”

Speerwerpe­r Dries Meeusen begint sterk aan seizoen, maar houdt de voeten op de grond

- Tijdens de winter moesten de speerwerpe­rs zich een hele tijd koest houden, maar sinds begin deze maand kunnen ook zij weer aan de slag. De honger bij Dries Meeusen was blijkbaar enorm groot. De Mortselaar opende vorig weekend zijn seizoen in Tilburg met e

Meeusen ruilde bij het begin van dit seizoen zijn wedstrijds­hirt van ABES in voor dat van AC Duffel. De 22-jarige atleet prikte in zijn eerste wedstrijd van het seizoen zijn speer 59m87 ver. Goed voor de tweede plaats.

“Het gevoel na de wedstrijd was dubbel”, zegt Meeusen. “Vooraf had ik gehoopt om rond de 60m te gooien en dat is dus ook gelukt. Maar mijn trainer Marc Van Mensel vond dat ik op technisch vlak beter gooide in de opwarming dan tijdens de wedstrijd. Er had dus misschien wel een 60m-worp ingezeten. Maar goed, het was een leuke wedstrijd: een soort België-Nederland. De meeste andere atleten waren ook van dezelfde Belgisch-Nederlands­e trainingsg­roep: Deltatalen­t. De nummers één, drie en vier trainen trouwens ook bij Marc. Dit weekend ga ik opnieuw met dezelfde atleten in Nederland werpen: in Dongen, net voorbij Breda. Daarna volgt een weekendje rust om klaar te geraken voor het PK, de eerste echte test van het seizoen.”

Een worp voorbij de 60 meter is dus het eerste doel, al is dat voor Meeusen nog maar het begin. “Ik wil dit seizoen voorbij de 63m gooien. Ik ga mijn kop niet zot laten maken door één goeie wedstrijd. Volgend jaar hoop ik dan om de 65m te halen en op iets langere termijn wil ik 67m gooien. Als me dat ooit zou lukken, zou mijn carrière redelijk geslaagd zijn. Maar we doen het allemaal stap voor stap.”

Vorig jaar haalde Meeusen nog brons op het BK voor beloften. Zijn persoonlij­k record bedraagt 60m82.

Ook Vincent Van Den Bosch (AC Brabo) heeft zijn speren opnieuw opgepikt. Na enkele jaren afwezighei­d maakte hij op paasmaanda­g op de meeting van Tongeren zijn comeback. Hij won daar meteen met een worp van 63m14.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium