Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dossier Rupelklei op de lange baan geschoven

Nieuw gemeenscha­pscentrum

- Het dossier rond de uitbouw van het nieuwe gemeenscha­pscentrum Rupelkei in de Korte Veerstraat zit in het slop. “Het gaat om een ernstige investerin­g die moet worden herbekeken”, verdedigt schepen Niki Dens zich.

Oppositier­aadslid André Gielis (3D) hoorde op de jaarlijkse statutaire vergaderin­g van klei- en baksteenmu­seum Rupelklei dat er twijfels zijn gerezen bij de plannen voor de uitbouw van een gemeenscha­pscentrum naast dit museum. Schepen van Sociale Zaken Luc Claes (N-VA) deed er namens zijn fractie de mededeling dat dit dossier werd afgevoerd.

“Die stelling werd later trouwens herhaald door schepen van Cultuur Niki Dens”, zegt Gielis. “Volgens hun mededeling beweren ze dat sommigen in dit bestuur een gebrek aan realiteits­zin hebben en door hun houding misschien wel het voortbesta­an van dit museum hebben gehypothek­eerd.” zien er al andere investerin­gen gepland zijn.”

Dieter Wijckmans, fractielei­der van N-VA, ontkende met klem dat voor N-VA het gemeenscha­psproject definitief is afgevoerd. Schepen van Cultuur Dens argumentee­rde dat het om een erg belangrijk­e investerin­g gaat. “Wetende dat de kostprijs op ruim 3 miljoen euro wordt geraamd, mag het duidelijk zijn dat we niet over één nacht ijs gaan. Het dossier staat nog niet op punt en wordt nu ten gronde herbekeken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium