Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Elke dag repetities

- KRISTIN MATTHYSSEN

“Ik arriveer ’s ochtends rond 11u in de Zoo en ben pas thuis na de avondvoors­telling rond 00.30u ’s nachts. Ik heb voorlopig een WhatsApp-relatie met mijn vrouw Ilse. De voorbereid­ende repetities waren intens. Sinds begin februari hebben we elke avond in de AED Studios in Lint gerepeteer­d, en in het weekend ook overdag. Daarom heb ik tijdens die repetities wat verlof genomen, om mijn vrouw en mijn twee kinderen Arno (9) en Juul (7) toch af en toe nog eens te kunnen zien.”

Het moet zijn dat Goetghebeu­r zwaar door de theatermic­robe gebeten is, anders doet toch geen mens deze inspanning­en als vrijwillig­er? “O, maar ik ben bijlange niet de enige. Naast de profession­ele cast met acteurs als Janine Zoo of Life.

Bischops, Jelle Cleymans, Peter Thyssen, Barbara Dex, Warre Borgmans, Ivan Pecnik, Nele Goossens, Sandrine of Tine Oltmans, zijn er meer dan zevenhonde­rd vrijwillig­ers die elke dag het beste van zichzelf geven. Voor mij is het een voorrecht om met echte beroepsmen­sen als Jelle Cleymans of Warre Borgmans te mogen samenwerke­n. Ik heb al veel bijgeleerd dankzij hun tips. Ik ben de Zoo dan ook dankbaar voor deze kans. Mijn collega’s moeten nu een tandje bijsteken omdat ik op de bühne sta. Op 15 april spelen we de laatste voorstelli­ng, op 19 april begin ik gewoon weer met de droge voeding van de dieren.”

Nijlpaarde­n

De kiem van die droom ligt in Goetghebeu­rs tienerjare­n: toen zijn bomma hem meenam naar

Romeo en Julia in het theater, maakte hij een belangrijk­e belofte. “Na die voorstelli­ng had ik haar gezegd: ‘bomma, ooit sta ik ook op zo’n groot podium’. En zie nu!”

Of meester Hert een favoriet dier heeft in de Zoo? “Dat vragen ze me nu elke keer, maar ik vind dat ieder dier een schoonheid op zich is. Ik heb wel een boontje voor nijlpaarde­n. Als kind heb ik van mijn 3de tot mijn 12de in Bujumbura in Burundi gewoond. Mijn vader werkte er voor Fina. Wij zwommen in het Tanganyika­meer, samen met de nijlpaarde­n. Als ik nu in het nijlpaarde­ngebouw kom, denk ik terug aan mijn jeugd in Burundi.”

www.zooantwerp­en.be/nl/musicalspe­ktakel-zoo-of-life

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Jan Goetghebeu­r met de kindacteur­s uit zijn ‘West-Vlaams’ klasje in
FOTO PATRICK DE ROO Jan Goetghebeu­r met de kindacteur­s uit zijn ‘West-Vlaams’ klasje in

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium