Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dringend gezocht: geld om huis aan te passen voor hulpbehoev­ende vrouw

Gepensione­erde man uit Beerse te oud voor lening bij bank

-

Robert Van Sande (78) uit Vlimmeren (Beerse) moet dringend zijn woning laten aanpassen om zijn zorgbehoev­ende vrouw te kunnen opvangen. Maar volgens de bank is hij te oud voor een lening. De gepensione­erde veekoopman hoopt via een variant van crowdfundi­ng het geld te vergaren.

Het huis van Robert Van Sande op de Antwerpsew­eg in Vlimmeren is niet aangepast om zijn 75-jarige vrouw over enkele weken thuis op te vangen. Momenteel verblijft ze in een woonzorgce­ntrum in Hoogstrate­n, maar dat mag ze binnenkort verlaten.

Robert moet het zien te rooien met een bescheiden pensioen. Op korte termijn is hij op zoek naar geld om zijn woning te laten verbouwen.

“Op mijn leeftijd kan de bank me niet meer helpen. Ze vindt me te oud voor een lening”, legt Robert Van Sande (78) uit. “Ik bezit wel een aantal huizen die ik verhuur, maar het duurt even voor je eigendomme­n kunt verkopen. Daardoor geraak ik niet meteen aan geld.”

Terugbetal­ing gewaarborg­d

De voormalige veekoopman lanceert daarom een oproep om geld in te zamelen via een variant van crowdfundi­ng. “Mensen die geïnteress­eerd zijn, kunnen me een som geld lenen. Ik garandeer een interest van 2% en laat alles registrere­n op het kadaster”, vertelt Robert Van Sande. “Langer dan een of twee jaar laat ik dat niet aanslepen. Intussen maak ik werk van de verkoop van huizen in Oostmalle. Voor dit systeem wil ik een aparte rekening bij de bank openen. Omdat alles geregistre­erd is, zijn het geld en de interesten voor de mensen gewaarborg­d. Het gaat zeker niet om oplichting.”

Robert Van Sande wil met het geld een aannemer betalen voor verbouwing­en in de woonkamer en de badkamer. De man, die suikerziek­te heeft en blind is aan één oog, wil samen met zijn vrouw zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Robert Van Sande Gepensione­erde wil vrouw thuis opvangen

“Ik garandeer een interest van 2% en laat alles registrere­n.”

 ?? FOTO BART VAN DEN LANGENBERG­HFOTO ?? Robert Van Sande (78) dokterde een variant van crowdfundi­ng uit om snel aan geld te geraken.
FOTO BART VAN DEN LANGENBERG­HFOTO Robert Van Sande (78) dokterde een variant van crowdfundi­ng uit om snel aan geld te geraken.
 ?? FOTO BVDL ??
FOTO BVDL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium