Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had ook op het podium kunnen staan”

Vroege vluchter Jelle Wallays toch nog veertiende

- (kle)

Jelle Wallays staat bekend als de man van de vroege vluchten. Niet zonder succes. In 2014 en 2015 leverde hem dat winst op in respectiev­elijk Parijs - Tours en Dwars door Vlaanderen. Geen kleine wedstrijde­n, toch. Gisteren moest hij diep in de finale afhaken.

“Ik heb zelf de forcing gevoerd om na ongeveer vijftig kilometer met vijf anderen weg te rijden”, deed de renner van Lotto Soudal zijn verhaal nadat hij minutenlan­g languit op het gras had moeten recuperere­n van de inspanning­en.

“In het eerste wedstrijdu­ur is er enorm snel gekoerst en was het heel moeilijk om weg te geraken. Het is nooit anders in deze wedstrijd. Dit was mijn vijfde deelname en het was de vierde keer dat ik mee in de lange vlucht zat. Deze koers leent er zich goed toe. Je moet in staat zijn om heel lang een constant hoog tempo aan te houden en dat ligt me wel.

Toen Sagan bij ons kwam riep hij ons toe: Iedereen zit stikkapot achter ons.

Dacht hij soms dat het bij ons anders was? Zowel Dillier als ikzelf hebben nog gedaan wat we konden om hem te steunen. De kasseistro­ken nam Sagan voor zijn rekening en dat voelden we. Dan ging het net iets te snel voor mij en dat moest ik bekopen. Op de strook van Cysoing moest ik de rol lossen. Dillier was ook van bij het begin mee en heeft hem wel tot het einde kunnen volgen. Straf van hem en daardoor stond hij heel verdiend mee op het podium. Hij is niet voor niets Zwitsers kampioen, zeker? Dat maakt het meteen ook wat zuurder voor mij. Ik had ook op dat podium kunnen staan. Misschien wat te veel werk opgeknapt in het begin?

Hoewel, deze wedstrijd is uiteraard wel een monument. Dan word je afgerekend op elke fout die je maakt en dat heb ik vandaag aan den lijve kunnen ondervinde­n. (lacht) Toch geef ik de moed nog niet op. Ik heb nog enkele jaren om mijn doel te bereiken hier. Volgend jaar beginnen we van voor af aan. Finaal heb ik ploegmaat Jens Debusscher­e nog aan een toptienpla­ats kunnen helpen. Hij was de snelste van ons twee en dus heb ik hem op het einde nog zo goed mogelijk proberen af te zetten in de sprint. Uiteindeli­jk heb ik deze koers dus toch nog op een positieve manier kunnen afsluiten.”

Jelle Wallays

“Toen Sagan bij ons kwam riep hij ons toe: ‘Iedereen zit stikkapot achter ons’.”

 ?? FOTO BELGA ?? Jelle Wallays: “Misschien heb ik wel wat te veel werk opgeknapt in het begin.”
FOTO BELGA Jelle Wallays: “Misschien heb ik wel wat te veel werk opgeknapt in het begin.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium