Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wie heeft er eigenlijk gewonnen?”

Timo Roosen, buiten tijd

-

LottoNL - Jumbo Tweede deelname

Timo Roosen (25) finisht 37 minuten en 33 seconden na Peter Sagan. Hij stapt van zijn fiets, inspecteer­t zijn ellebogen en stretcht de rug.

“De pijn valt wel mee”, zegt hij. “Hier word ik sterker van.”

Roosen krijgt een flesje hersteldra­nk van de verzorger, zijn vriendin geeft hem een kus. Zij is stralend wit, hij zit onder de modder.

“Bij de eerste kasseistro­ok ging het fout”, zegt de kopman van LottoNL - Jumbo. “Ik zat vast achter een valpartij, kon links in het veld nog ontsnappen, maar dan kwamen ze er achterin toch nog in gereden. Vanaf dan zat ik alleen. Dan is het dus nog een

pokke-eind rijden.” Roosen maakte er een erezaak van om de piste te halen.

“Als je in Roubaix niet gemoti- veerd bent, dan ben je nergens gemotiveer­d. Rond mij stapten voortduren­d mannen in de auto. Maar dit is zo’n mooie wedstrijd. Ik wilde doorgaan en ben van groepje naar groepje gereden. Met de ploegleidi­ng had ik geen contact meer. Ik zat te ver achter, de radio’s werken niet meer als de afstand te groot wordt. Soms maakt het parcours een lus en dan hoor je nog wat ruis. Dan weet je dat je in de buurt bent. Maar verder was het altijd stil. Hoe ver zit ik achter de eerste? Denk je dat ze mij nog opnemen in de uitslag?”

Rond de renner en zijn blonde vriendin loopt het middenplei­n in hoog tempo leeg.

“Hé”, zegt Roosen plots. “Wie heeft er eigenlijk gewonnen?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium