Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nog geen champagne voor Westerlo

Kemphanen laten tegen Roeselare kans liggen om behoud definitief veilig te stellen

-

Westerlo moet de champagne nog minstens een week in de koelkast laten. Jens Naessens kreeg tegen Roeselare vier kansen om de flessen te ontkurken, maar uitgereken­d zijn goede vriend Wouter Biebauw was de pretbederv­er. “Blijkbaar kent hij al mijn geheimen”, zucht de Westelse topschutte­r.

Opmerkelij­k moment na de wedstrijd in de catacomben van ’t Kuipje: Jens Naessens feliciteer­de Wouter Biebauw met zijn sterke wedstrijd. Gemeende en verdiende felicitati­es. De 33-jarige doelman was bij Roeselare de enige speler op niveau. Hij zorgde er zo voor dat Westerlo zijn maximum in de playdowns kwijt is en de Kemphanen nog een minstens een week moeten wachten om zich te verzekeren van het behoud. Al lachte Naessens bij zijn gelukwense­n ook een beetje groen. Vier kansen had hij gecreëerd, vier keer stuitte hij op het West-Vlaamse sluitstuk. Het deed de Westelse topschutte­r terugdenke­n aan die wedstrijd van eind oktober op Schierveld­e. Ook toen kreeg hij een korf vol kansen, maar werkte Biebauw als een magneet op al zijn doelpoging­en. “Ik heb wel eens aan die avond teruggedac­ht, ja”, gaf Naessens toe. “Vooral bij die laatste kans had ik beter kunnen doen. Het voorbereid­ende werk van Benji (De Ceulaer,

red.) was perfect, misschien had ik iets langer moeten wachten om meer kracht op de bal te zetten.”

Wat het voor Naessens nog erger maakt: Biebauw is een goede vriend, op en naast het veld. Bij KV Mechelen deelden ze samen nog de kleedkamer. “We reden toen zelfs dagelijks samen naar de training. Blijkbaar kent hij sindsdien al mijn geheimen, want ik heb dit jaar nog niet tegen hem kunnen scoren. Hij heeft zelfs een strafschop van mij gestopt.”

Geen zege en nog geen definitiev­e redding dus. Al had Westerlo gisteren in ’t Kuipje ook pech. En Biebauw, die had vooral meeval. Voor de rust kopte Soumah op de lat, na de pauze belandde een vrije trap van Rommens op de dwarsligge­r. In het slotkwarti­er bokste Biebauw nog een kopbal van Biset tegen de knie van De Ceulaer. De Limburger stond op een meter van de doellijn, maar toch verdween het leer over doel. “We hadden voldoende kansen om deze wedstrijd te winnen”, beseft Biset. “Als we één keer hadden gescoord, dan hadden we zeker de drie punten gepakt. Jammer genoeg was Biebauw vandaag de betere. Als hij één bal pakt, dan is hij daarna heel moeilijk te kloppen.”

Door het gelijkspel behoudt Westerlo zeven punten voorsprong op Tubeke. Als de Waals-Brabanders vrijdag thuis niet winnen van Union, is de redding al een feit. Bij winst van Tubeke moet Westerlo op Schierveld­e de drie punten pakken. “Zolang we mathematis­ch niet zeker zijn, moeten we de concentrat­ie vasthouden”, blijft Biset - ondanks de zeer gunstige uitgangspo­sitie - voorzichti­g. “We zijn nu wel tien wedstrijde­n ongeslagen, maar als we een paar wedstrijde­n meer hadden gewonnen, dan stonden we nu al veel verder. Het is er nu aan ons om ervoor te zorgen dat die boemerang niet in ons gezicht terugkeert.”

Heupblessu­re voor Rommens

Nicolas Rommens moest tijdens de tweede helft met een pijnlijke grimas naar de kant. De middenveld­er kreeg een kniestoot in de zij en kon niet meer verder. Verder onderzoek moet vandaag meer duidelijkh­eid geven over de ernst van de blessure.

 ?? FOTO BELGA ?? Thibaut Van Acker gaat stevig in duel met Lukas Van Eenoo.
FOTO BELGA Thibaut Van Acker gaat stevig in duel met Lukas Van Eenoo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium