Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kunnen ons mannetje staan tegen ploegen uit eerste klasse”

Joren Dom bezorgt Beerschot Wilrijk punt met fraai doelpunt

- HUGO FRET

Beerschot Wilrijk speelde voor de tweede week op rij gelijk tegen een eersteklas­ser. Vooral de tweede helft tegen Lokeren was best aangenaam om volgen. Dankzij de mooie gelijkmake­r van Joren Dom tankten de Mannekes vertrouwen met het oog op de derby van komende zondag tegen Antwerp.

Al na zeven minuten klom Beerschot Wilrijk op voorsprong via een strafschop­doelpunt van Alex Maes, na handspel van Michel. De wedstrijd verliep evenwichti­g, met Beerschot Wilrijk als best combineren­de ploeg. Lokeren stelde gelijk, eveneens via een strafschop. Na een doorgekopt­e hoekschop was het François die de bal met de hand beroerde. Balverlies van Prychynenk­o net voor de rust bracht Hupperts alleen voor Romo, zodat Lokeren mocht gaan rusten met een 1-2voorspron­g. “Voetballen vanuit de verdedigin­g is onze manier van spelen”, zegt Joren Dom. “Zo creëren we onze kansen, maar dat houdt ook risico’s in. Die opbouw van achteruit leidt soms - door kleine individuel­e foutjes - tot balverlies. Zeker in Playoff 2, tegen ploegen uit eerste klasse, wordt dat afgestraft. Maar we lagen niet onder.”

Lokeren kwam het best uit de kleedkamer, maar een attente doelman Romo hield de thuisploeg in de match. “Tijdens het eerste kwartier na de rust hadden we inderdaad moeite met de hoge druk waarmee Lokeren uitpakte en ons vastzette”, zei Dom. “Voetballen­d kwamen we er niet meer uit omdat onze aanspeelba­arheid iets te laag lag. Gelukkig overleefde­n we dat eerste kwartier en herstelden we het evenwicht door te blijven voetballen op onze manier.”

Het was uiteindeli­jk Joren Dom die- na een combinatie centraal door de verdedigin­g een punt kon veiligstel­len. “Een doelpunt waarmee onze trainer heel blij zal zijn”, knipoogde

Dom. “We oefenen regelmatig op die centrale infiltrati­e, waarbij een derde man vrij komt. Nu was het Alex Maes die

Youssef Boulaouali aanspeelde. Ik dook in de opening en kreeg de bal via Youssef perfect in mijn loop en scoorde met een laag schot. Eindelijk scoorden we nu zelf eens tijdens de slotfase van een wedstrijd en trokken we zo een scheve situatie recht.”

“Hier kunnen we vertrouwen uit putten met het oog op de derby van volgend weekend. We spelen misschien nog niet op ons best, maar kwamen de twee voorbije matchen toch flink in de buurt. We bewezen tegen Lokeren en Eupen dat we ons mannetje kunnen staan tegen ploegen uit 1A.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium