Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is toch een opkikker, want de situatie vreet energie”

Enthousias­t Lierse beloont zichzelf én fans met eerste zege in Play-off 2

-

Lierse pakte zijn eerste punten in Play-off 2 met een uitzege bij OH Leuven. Een welgekomen en verdiende beloning voor spelersgro­ep én fans, die er ondanks de moeilijke situatie 90 minuten lang enthousias­t voor bleven gaan.

Het aangekondi­gde loon van februari mocht dan nog niet op de rekening staan, de spelersgro­ep van Lierse liet het zaterdag aan Den Dreef niet aan het hart komen. Eén week na de zware 0-3-thuisneder­laag tegen Moeskroen leverden de Pallieters een volwassen en efficiënt werkstuk af in Leuven. Met als logische beloning de 1-2-zege.

“En of deze overwinnin­g deugd doet”, glunderde Yvan Yagan, die de tweede Lierse goal voor zijn rekening had genomen. “We hadden eerder op de week de koppen bij elkaar gestoken. Play-off 2 mocht niet tien matchen lang het verhaal van die opener tegen Moeskroen worden. Die avond hadden we echt te veel muizenisse­n rond het hoofd. En zakten we in elkaar na die tegengoals. Niet echt onze manier van doen. De coach vroeg ons bovendien om terug te keren naar onze waarden: een hecht blok vormen, een goede organisati­e proberen neer te zetten en dodelijk prikken. Want wij zijn Barcelona niet, hé. Noem ons eerder maar Atletico Madrid”, knipoogde Yagan.

Een bijzonder enthousias­t Lierse keerde in Leuven de omstandigh­eden alvast in zijn voordeel. Goals van Laurent en Yagan hielden hoofd en benen 90 minuten op scherp en opnieuw fel geruggeste­und door hun achterban trokken de Pallieters de winst over de streep.

“Zowel de supporters als wijzelf op het veld hadden de perfecte mentalitei­t. Ach, wat tonen de fans dat ze van hun club houden. Zij verdienen niet dat Lierse in zo’n lastige situatie verzeild is geraakt. Uiteraard zijn we zelf opgelucht met deze overwinnin­g, maar nog belangrijk­er is het dat we de overwinnin­g aan de talrijk meegereisd­e aanhangers konden schenken.”

Focus

Een zege die de nu al maandenlan­g aanslepend­e perikelen heel even bij al wat geel-zwart is doet vergeten. Maar niet voor lang, besefte ook Yagan.

“Het weegt en vreet heel veel energie” zuchtte hij. “Maandenlan­g al blijven we in het ongewisse. Uiteraard beseffen we dat de clubleidin­g niks kan forceren, maar het is evenmin mogelijk om louter op voetballen te focussen. Iedere dag opnieuw gebeurt er wel iets. Je hoopt dat het op een dag zal ophouden en er een definitiev­e oplossing komt, maar we horen niks. En dus kunnen we de focus maar beter op het voetballen leggen. Daar zijn we sowieso bij gebaat. Wat de uitkomst van het verhaal-Lierse ook mag zijn. Bijna half april is onze toekomst nog steeds onzeker. Kunnen we volgend seizoen nog voor deze club voetballen? Moeten we elders iets zoeken? Ik probeer het naast me neer te leggen en me louter op het spel te richten. Als er dan bijtijds een goal uit de lucht komt vallen zoals in Leuven, sterkt dat die instelling.”

Yvan Yagan ‘‘Uiteraard zijn we zelf opgelucht met deze zege, maar belangrijk­er is dat we de overwinnin­g aan de talrijk meegereisd­e aanhangers konden schenken.’’

 ?? FOTO BELGA ?? Nog eens glunderend­e gezichten bij Lierse, dat was een tijdje geleden. Yagan (derde van links) heeft net de 0-2 gescoord.
FOTO BELGA Nog eens glunderend­e gezichten bij Lierse, dat was een tijdje geleden. Yagan (derde van links) heeft net de 0-2 gescoord.
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium