Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dragons geraakt niet verder dan gelijkspel tegen Braxgata

- JAN BRYS

Dragons geraakte op eigen veld niet voorbij Braxgata. De Brasschate­naren speelden 2-2 gelijk en lieten zo de kans liggen om naar de eerste plaats te klimmen. Watducks verloor op eigen veld met 2-6 tegen Racing.

Braxgata begon zeer scherp op het veld van Dragons. Sander Baart scoorde al zeer vroeg in de wedstrijd de 0-1. Dragons kwam terug dankzij een treffer van Felix Denayer, maar voor de rust kon de Nederlande­r Ronbald Brouwer Braxgata na een zeer snelle tegenaanva­l op voorsprong schieten. Na de rust begon Dragons dan meer te drukken en de gelijkmake­r kwam er dankzij Henri Raes.

“Jammer dat we niet konden winnen. We gooien de eerste plaats weg. Misschien zat de nederlaag in de Euro Hockey League nog in ons hoofd, maar dat mag eigenlijk geen excuus zijn. We moesten gewoon winnen”, vond Felix Denayer.

Dragons komt nu op gelijke hoogte met Watducks maar de jongens uit Waterloo hebben een iets beter doelsaldo. Als beide clubs de resterende vier wedstrijde­n winnen, dan is Watducks al meteen zeker van deelname aan de Euro Hockey League volgend seizoen.

“We moeten nu maar hopen op een misser van Watducks en zien dat we zelf niets meer weggeven. Die eerste plaats in de reguliere competitie zou toch mooi meegenomen zijn”, voegde Denayer er nog aan toe.

Bij de vrouwen won regerend landskampi­oen Braxgata na een hoogstaand­e en spannende wedstrijd met 4-5 op het veld van Dragons. De Boomse meisjes konden uitlopen tot 3-5, maar toen Dragons er in de slotfase 4-5 van maakte, werd het nog zeer spannend. Braxgata blijft comfortabe­l tweede, terwijl Dragons terugzakt naar de vijfde plaats. Antwerp won op eigen veld met 4-1 tegen Herakles. De meisjes uit Sint-Job bekleden de derde plaats in de rangschikk­ing.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium