Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VROUWEN LIGA A, PLAYOFF 1

- SETSTANDEN: (divb)

Door met 0-3 te gaan winnen bij Gent verzekerde­n de vrouwen van Asterix Avo Beveren er zich van als leider te beginnen aan de titelfinal­e tegen Oudegem.

In een spannende eerste set boog de thuisploeg een 4-8-achterstan­d om in een 16-13 voorsprong maar Beveren keerde toch nog terug. De inbreng van Dhondt (in plaats van de alweer bleke Schirmer) en enkele interne verschuivi­ngen zorgden voor makkelijke Beverse winst in de twee- de periode. Maar in de slotset liet de thuisploeg met een sterke Flament en Nosekova (die volgend jaar naar Asterix Avo trekt) de kans liggen om de match toch nog te doen kantelen. Het uitgekookt­e Asterix kon via Van Avermaet de zekerheid over de lei- dersplaats, en het daaraan verbon- den thuisvoord­eel in de titelfinal­e, toch nog binnenhale­n. (ies)

SETSTANDEN: 22-25, 14-25, 28-30. Titelfinal­e: zondag 15/4 17.30u: VC Oudegem - Asterix Avo, zaterdag 21/4 20.30u: Asterix Avo - VC Oudegem. Eventuele belle op zondag 22/4 om 17.00 in Beveren.

Met zware opslagen domineerde Oudegem de bezoekers in de eerste set. Michelbeke herpakte zich in de tweede en teisterde op zijn beurt de receptie van Oudegem. Met Gajdosova in de ploeg, in de plaats van Kindt, nam Oudegem vanaf de derde set vlot de bovenhand. Dapic en Smeets bleken aan het net niet meer te stoppen terwijl Michelbeke steeds meer persoonlij­ke fouten liet opteke- nen. “De invalbeurt van Tatjana Gajdosova was al met het oog op de finaleweds­trijden tegen Asterix Avo waarin we Kindt moeten afgeven aan de nationale jeugdploeg. Aanvankeli­jk was dat wat zoeken maar naarmate de wedstrijd vorderde, kwamen ook daar de automatism­en.”

25-20, 23-25, 25-17, 25-15.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium