Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit kan doorslagge­vend zijn op einde van de rit”

Invaller Timo Huygens zorgt voor gouden Wommelgems punt in strijd tegen degradatie

- STIJN DRUANT

Ternesse strijdt al weken aan een stuk tegen de degradatie, maar harkt telkens toch de nodige punten bij elkaar. Ook zaterdag tegen Woluwe Zaventem, al was het wachten op een rake én late kopbal van de pas ingevallen Timo Huygens. Zo blijft Ternesse op koers richting het behoud.

Vier ploegen moet Ternesse achter zich houden om zeker te zijn van een langer verblijf in de nationale reeksen. Even leken de Wommelgemn­aren zaterdag in eigen huis tegen Woluwe Zaventem goed op weg naar winst na de vroege goal van Thomas Stevens, maar Ternesse moest nadien meer dan een uur vechten om een 1-2 achterstan­d ongedaan te maken. Bibberen en beven dus aan het Scheersel. In het ultieme slot verscheen Timo Huygens voor de Brabantse kooi om de scherpe assist van Van Bouwel te verzilvere­n. Coach Jimmy De Keyser en de scorende Timo Huygens zijn het alvast over een zaak eens.

“Dit is gewoon een gouden punt, dat erg belangrijk kan zijn in de eindafreke­ning. Een punt is beter dan niks”, zeggen ze in koor. Vooral voor Huygens, al zestien jaar bij de club, werd het een erg mooi verhaal.

“Een niet te beschrijve­n gevoel van ontlading, vreugde en alles wat je maar wil”, geniet de diepe spits nog na. “Ik wist zelfs niet waar naartoe lopen.”

Drie minuten voor affluiten invallen en een minuut later scoren. Faut le faire.

“De coach gaf me de opdracht mijn eigen ding te doen, druk te zetten en een kans af te maken”, beschrijft Huygens het scenario. Hij is niet meer dan een invaller in Wommelgem, maar dit smaakt uiteraard naar meer.

“Dit is nog maar mijn tweede goal in de eerste ploeg, maar ik wil ook de komende weken belangrijk blijven. Een basisplaat­s? Ach, als ik kan invallen en mijn steentje kan bijdragen, ben ik ook al zeer tevreden. Zeker als we erin blijven. Zakken is geen optie, zeker niet als we de drie komende wedstrijde­n ons ding blijven doen. Dan zullen de resultaten blijven volgen.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium