Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog drie matchen om de opdracht te doen slagen”

Jovan Stojanac en co kunnen Lyra niet van de titel houden en zijn nog steeds niet gered

- WALTER PEERSMANS

Sint-Job heeft Lyra op eigen veld niet van de titel kunnen houden. De bezoekers wonnen hun titelwedst­rijd al bij al gemakkelij­k met 1-4. Stojanac zorgde na de vroege achterstan­d nog even voor een sprankeltj­e hoop bij de thuisaanha­ng, maar Flebus en Dermaut namen die hoop snel weg. Na het laatste fluitsigna­al barste het titelfeest los. “Lyra is de verdiende kampioen”, was de mooie reactie van Stojanac na de wedstrijd. “Wij moeten nog een paar punten sprokkelen en het behoud is een feit.”

Lyra vatte de wedstrijd aan met de attitude van een kampioen: borst vooruit en alles uit de kast halen. Na tien minuten werd die superiorit­eit omgezet in een verdiende voorsprong. De onverhoopt­e tegentreff­er van Jovan Stojanac, twee minuten na de 0-1, was het enige wapenfeit dat leider Lyra even uit haar concentrat­ie kon brengen. “Lyra was een hele wedstrijd veel scherper, had meer balbezit dan ons en scoorde mooie doelpunten”, gaf Stojanac grif toe. “Wij waren vandaag niet echt top en moesten in de concurrent­ie onze betere erkennen. De cijfers zijn misschien wel overdreven, maar Lyra won wel verdiend”, gaf de 23-jarige Stojanac toe. “En ze zijn in ieder geval de verdiende kampioen in de reeks.”

Behoud verzekeren

Sint-Job op haar beurt moet nu uit haar laatste drie wedstrijde­n nog wat punten halen om het behoud te verzekeren. “In eerste provincial­e blijven, was onze hoofdopdra­cht. Daar zijn we nu toch al zo goed als zeker in geslaagd. Nog enkele punten sprokkelen en het behoud is een feit.”

Over zijn eigen seizoensve­rloop is Stojanac in ieder geval tevreden. “Als team hebben we heel wat ups and downs gekend. Op persoonlij­k niveau maakte ik alleszins vorderinge­n”, meent Stojanac. “Soms waren mijn prestatie wat minder, maar op andere momenten was ik heel goed. Als 23-jarige moet ik de volgende jaren blijven groeien in mijn prestaties”, aldus Stojanac.

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Bovenaan: SintJobspe­ler Janssens (r.) met Van Der Heyden.Onderaan: de spelers van Lyra ontkurken de champagne na de wedstrijd.
FOTO ROBIN FASSEUR Bovenaan: SintJobspe­ler Janssens (r.) met Van Der Heyden.Onderaan: de spelers van Lyra ontkurken de champagne na de wedstrijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium