Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En toch geeft dit een boost voor play-offs”

Dominant FT Antwerpen krijgt les in efficiënti­e van titelfavor­iet

-

FT Antwerpen heeft de reguliere competitie afgesloten met een 1-3nederlaag tegen Halle-Gooik. De thuisploeg domineerde de wedstrijd en creëerde een pak kansen, maar was niet scherp genoeg in de zone van de waarheid. Aan de overzijde strafte de titelfavor­iet bij uitstek elke fout genadeloos af. “Maar toch geeft dit een boost voor de play-offs”, reageerde aanvoerder Aziz Hitou verrassend.

Hitou en co begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Ze brachten vlot en gedurfd combinatie­voetbal vanaf het eigen doel en plaatsten op het juiste moment een versnellin­g. Halle-Gooik-doelman Xuxa blonk echter uit met enkele reddingen, terwijl FT Antwerpen aan de over- zijde één keer onnodig balverlies leed. Balverlies dat Leitao in dank aannam om de bezoekers op voorsprong te brengen. “Ze straffen echt elk foutje af”, besefte Hitou. “Je moet soms risico’s nemen om kansen te creëren, maar misschien moeten we tegen hen toch iets minder risico’s nemen.”

Kort na de pauze slaagde Zouggaghi er wel in om Xuxa te kloppen, maar de 2-1 viel niet en aan de overzijde waren Leitao (opnieuw, deze keer met een hakje) en Galan Carsi (voorbij vliegende keeper Sababti) wel trefzeker. 1-3 was het harde verdict. “We waren nochtans heel de wedstrijd, en vooral in de tweede helft, dominant en hebben enorm veel kansen gehad”, gaat Hitou verder. “Maar we zijn vergeten om af te werken. Dat terwijl we twee cadeaus weggegeven. Tegen zo’n ploeg mag je geen enkele fout maken. In de heenronde hebben we ook kinderlijk­e fouten gemaakt tegen Halle-Gooik en dat was vandaag weer het geval. We hebben wel volwassen gespeeld, maar om te winnen moeten we nog iets volwassene­r speler.”

Toch onthoudt Hitou vooral het goede. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Dit geeft een boost voor de play-offs, want we zijn klaar als ploeg. Halle-Gooik is de topfavorie­t en heeft de ploeg om kampioen te spelen, maar wij kunnen hen kloppen. Laat ons echter eerst de kwartfinal­e afwachten. In de play-offs is elke tegenstand­er dubbel gemotiveer­d. Bovendien heeft Noorderwij­k (de eerste tegenstand­er van FT Antwerpen, red.) heel wat Antwerpse jongens in loondienst, waarvan sommigen een verleden hebben bij ons.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? FT Antwerpen-aanvoerder Aziz Hitou (links) houdt Bruno Rafael Teixeira van zich af.
FOTO GOYVAERTS FT Antwerpen-aanvoerder Aziz Hitou (links) houdt Bruno Rafael Teixeira van zich af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium