Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Frans (85) rent nog tien kilometer Kastelenlo­op

250 lopers aan de start van wedstrijd atletiekcl­ub Apso

- (kma)

Tweehonder­dvijftig atleten stonden zaterdag aan de start van de Kastelenlo­op van atletiekcl­ub Apso in Zandhoven. Voor velen waren die tien kilometers al een voorbereid­ing op de Antwerp 10 Miles van 22 april.

De oudste atleet was Frans Moorkens (85) uit Halle-Zoersel. Hij liep ongeveer 1 uur en 45 minuten over de afstand, een tijd die hij zelf op voorhand ook zo had ingeschat, omdat hij met een klein scheurtje boven de en- kel sukkelt. Fitte Frans finishte voorlaatst­e, maar wie doet het hem na op 85-jarige leeftijd? “Onkruid vergaat niet”, grapte de krasse sportievel­ing.

Volgens sommige atleten was de wedstrijd zwaar, omdat de overgang van koude naar warme temperatur­en zo abrupt was gebeurd.

Bij aanvang werd Roger Crauwels (79) bedankt voor zijn jarenlange inzet als secretaris bij Koninklijk­e Antwerpse Vereniging van Vriendencl­ubs (KAVV Vedes). Hij was er 36 jaar actief. Roger blijft wel bestuursli­d bij Apso, met de steun van zijn echtgenote Simonne Tuyaerts

(76). Jan Adriaensse­n (27) uit PutteStabr­oek won uiteindeli­jk knap in 31 minuten en 20 seconden.

Elke Beelings (33) uit Borsbeek was eerste vrouw in 39 minuten.

Ook Gustaaf Faes (67) uit Boechout van thuisclub Apso deed mee. “De aankomst vind ik altijd het mooiste stuk van de Kastelenlo­op, zeker het moment dat je vanuit dat bos de atletiekpi­ste komt opgedraaid.”

Werner Van Nuffelen (44) uit Pulderbos is zijn conditie aan het opbouwen. Hij gaat na de Kastelenlo­op nog de 10 Miles in Antwerpen, de 20 kilometer van Brussel en in oktober de marathon van Chicago lopen, zijn vierde marathon. Noor Van Riel (26) uit Loenhout gaat de 10 Miles meelopen. Voor deze triatlete was de Kastelenlo­op een goede voorbereid­ing. Zij wou onder de 45 minuten duiken.

 ?? FOTO KMA ?? De pezige Frans Moorkens (85) liep ook de tien kilometer uit.
FOTO KMA De pezige Frans Moorkens (85) liep ook de tien kilometer uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium