Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Wordt alles wat in Antwerpen gebeurt, uitvergroo­t? (zoals Jan Peumans beweert)

-

Limburg Jan Peumans hangt de politieker uit die zou passen bij de CD&V. Vrijwel geen enkele Limburger moet van Antwerpen weten en hij zegt bijgevolg nog geen 5% van wat hij zou willen zeggen.

RIK DE CEULAER, TROIS-PONTS

Meer water

Alle niet-Antwerpena­ren zijn volgens echte Sinjoren “van ginderacht­er”. Maar wanneer wij uit West-Vlaanderen naar dat waterhoofd kijken, zijn die van Antwerpen veel meer “van ginderacht­er” bij het Schelde-beekje. Voor onze voeten ligt er duidelijk meer water in de Noordzee. Pretentie is niet voldoende om “hoofdstad van Vlaanderen” te zijn. Uit de geschieden­isboekjes leren wij dat Antwerpen niet in Vlaanderen lag/ligt.

ROBBE SAMYN, LENDELEDE Nuchter denken

Ik heb altijd een eindeloos respect gehad voor Peumans’ nuchter denken en zijn persoon in kwestie. Maar de jaren beginnen blijkbaar hun tol te eisen. Kruipt de mot er in?

JEF GEUKENS, TURNHOUT Beschadige­n

Volkomen mee eens, en dat gebeurt vooral met de bedoeling om N-VA te beschadige­n. Het wordt ook vooral uitvergroo­t door sp.a en Groen, maar ook CD&V.

MICHELE FRESON, LEOPOLDSBU­RG Voortouw

Dit is eigen aan de maatschapp­ij en daar hebben we in Antwerpen mee leren leven. De rest van het land volgt wel op termijn. Er moet iemand het voortouw nemen, hè, en daar zijn we fier op.

DIRK LAUWER, ANTWERPEN Fietsongev­allen

In Gent zijn de laatste maanden veel fietsslach­toffers gevallen, ook met doden, maar van een hetze zoals in Antwerpen was er geen sprake. Is de oppositie in Gent monddood of wordt in Antwerpen alles opgeblazen?

PIERRE VAN DEN WIJNGAERT, OELEGEM Het negatieve Natuurlijk vindt Peumans dat alles wat in Antwerpen gebeurt, wordt uitvergroo­t: zijn voorzitter is er burgemeest­er! Als het over Antwerpen gaat, vinden alle Antwerpena­ren elke kritiek onterecht. Een kleiner ego en wat meer begrip voor “de parking” zou hen sympathiek­er maken.

HARRY HENS, TURNHOUT Havenstad

We zijn een havenstad, hier gebeurt alle dagen wat. Dus zijn meerdere ogen op Antwerpen gericht.

BEATRIJS DE SCHEPPER, MERKSEM Koekenstad

Jan Peumans beweert dat de stad nogal rommelig is, te groot, etc. Niets is minder waar. Onze koekenstad is in feite een heel plezant, groot dorp waar je doorheen stapt in een halfuurtje van den Dam naar het his- torisch centrum, van het Eilandje naar het Zuid enzovoort. Bespaar ons het Gentse verkeerspl­an, het is zo al erg genoeg. Zie de verschrikk­elijke ongemakken vanuit de ha- ven de stad uit etc. Maar aan het einde van de werken zal onze stad ongezien gezelli- ger zijn dan ooit. Viva Anversa.

LUC DE BRUYN, MERKSEM

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Antwerpen wordt geviseerd, vindt Peumans.
FOTO VICTORIANO MORENO Antwerpen wordt geviseerd, vindt Peumans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium