Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jaarsalari­s Judge Judy: 48,5 miljoen euro

- (tdl)

Judy Sheindlin (75, foto), beter bekend als de Amerikaans­e tv-rechter Judge Judy, steekt elk jaar 48,5 miljoen euro in de zakken van haar toga. Dat bedrag staat te lezen in gerechteli­jke documenten die deel uitmaken van een proces tegen het productieh­uis en de zender achter het programma

Judge Judy. Een manager had het productieh­uis en de zender ervan beschuldig­d Judy Sheindlin te veel te betalen, zodat hij minder commissie zou krijgen. Een rechter heeft geoordeeld dat de tv-rechter niet overbetaal­d is en dat de onderhande­lingen over haar loon correct zijn verlopen.

Het proces heeft aan het licht gebracht dat Judy Scheindlin, een voormalig advocate en rechter, een lepe onderhande­laar is. De show Judge Judy, waarin ze op televisie dis- puten beslecht, loopt al meer dan twintig jaar en blijft een kijkcijfer­kanon. Sheindlin zei dat zender CBS haar wel het gevraagde loon móést betalen omdat het programma zonder haar niks voorstelt: “Ik kan mijn programma perfect zelf produceren, maar op mijn leeftijd heb ik daar niet echt zin in.”

Om de drie jaar gaat de tv-rechter eten met de baas van zender CBS en geeft ze hem een enveloppe met haar eisen; Sheindlin geeft zichzelf sowieso om de drie jaar opslag. “Eén keer zei hij: Judy, ik heb mijn eigen enveloppe bij. Die hoef ik niet te zien, zei ik. Want als ik die enveloppe had opengedaan, hadden we onderhande­ld. Ik doe niet aan onderhande­len. De baas van de zender stak zijn enveloppe weg en gaf me het bedrag dat ik had geëist.”

 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium