Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kort

-

ATLETIEK

Bashir Abdi(29) maakte zijn marathonde­buut in Rotterdam met een achtste plaats en een chrono van 2u10’46’’. En dat ondanks een val in de eerste meters, met schaafwond­en aan het hoofd en de knie als gevolg.

AUTOSPORT

Ondanks een derde plaats was Thierry Neuville na afloop van de Tour de Corse met geen tang aan te pakken. De Oostkanton­ner was woest omdat de motor van zijn Hyundai in de slotproef nukken begon te vertonen, waardoor hij niet alleen de strijd om de tweede plaats verloor, maar ook geen bonuspunte­n in de Power Stage kon scoren. “Frustreren­d weekend”, klonk het bij Neuville. “Hoe hard we ook probeerden, we konden nooit het tempo van de snelsten aan. Nog een geluk dat we die derde plaats konden vasthouden.” Winnaar Sébastien Ogier diept zijn voorsprong in de WKtussenst­and verder uit.(gve)

GOLF

De Masters , de eerste major van het jaar, leek uit te draaien op een duel tussen de Amerikaan Patrick Reed en de Noord-Ier Rory McIlroy. Reed, die na een tweede ronde de leiding nam met twee slagen voorsprong, verstevigd­e zijn koppositie. (cch)

Manon De Roey is in het Franse Tourettes op de 31e plaats geëindigd op het Terre Blanche Ladies Open (Let Acces Series/40.000 euro). De derde ronde werd zondag wegens de hevige wind stopgezet en geannuleer­d.

KORFBAL

In Nederland is TOP Sassenheim voor de 3de achtereenv­olgende maal landskampi­oen geworden. TOP won met 20-24 van Fortuna uit Delft. Zij zullen volgend jaar op 12 januari te Kortrijk tijdens de Europese beker zaalkampio­en Boeckenber­g in de ogen kijken. (lwi)

MOTORCROSS

Jeffrey Herlings won in Italië de GP van Trentino, de vierde WK-manche van het seizoen. De Nederlande­r nam beide reeksen voor zijn rekening en is ook de nieuwe leider. Clément Desalle mocht als tweede mee op het podium, Antonio Cairoli werd derde, Jeremy Van Horebeek achtste.

SNOOKER

Mark Selby (34), de nummer 1 van de wereld, won voor de tweede keer op rij het China Open. In de finale nam de wereldkamp­ioen met 11-3 de maat van Barry Hawkins. (b)

TENNIS

Naast de VS, dat België versloeg, plaatsten titelhoude­r Frankrijk (tegen Italië), Kroatië (Kazakstan) en Spanje (Duitsland) zich voor de halve finales van de Davis Cup. (pdk)