Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet de weerbaarhe­id van de vorige weken”

SintLenaar­ts geeft nauwelijks kansen weg, maar zakt na 10 helemaal in elkaar

- STEVEN ROSIERS

Sint-Lenaarts heeft een uur lang standgehou­den in de derby tegen Hoogstrate­n, maar na de 1-0 van Van Huffel zakte het als een pudding in elkaar en mocht het blij zijn dat het maar bij 2-0 bleef.

De beste kans van de eerste helft was zelfs voor Sint-Lenaarts, maar Daas had pech dat zijn vrijschop tegen het doelhout belandde. “Als die bal erin was gegaan, dan had Hoogstrate­n nog meer moeten komen”, beseft Daas. “Het is een seizoen van net niet en dat is typisch als je onderin staat. We spelen na de winterstop best goed, maar we pakken geen enkel punt. Vorige week tegen Bocholt was het net hetzelfde. Zij scoorden hun penalty en wij trapten hem tegen de paal. Dat is het verhaal van na de winterstop. Dat is heel frustreren­d en dat zie je ook aan sommige spelers.”

De vrijschop van Daas was wel de enige keer dat Sint-Lenaarts gevaarlijk was. Hoogstrate­n had het balbezit, maar kwam ook erg moeilijk tot kansen. Na de 1-0 van Van Huffel kwamen die kansen er plots in overvloed en liet de thuisploeg nog een zestal opgelegde mogelijkhe­den liggen. “In de eerste helft stonden we heel goed in blok, Hoogstrate­n heeft toen bijna geen kansen gehad. In de tweede helft was het helemaal anders. Bij die 1-0 was er balverlies net voor de backlijn en met twee passes werden we helemaal uit verband gespeeld. Dan is er iets geknakt en we hadden niet de weerbaarhe­id die we de vorige weken wel toonden. Na de tweede goal gingen de kopjes helemaal naar beneden. Er was ook nog die rode kaart, maar toen was het kalf al verdronken.”

20 punten

Een zege zou Sint-Lenaarts op vijf punten van Hoogstrate­n hebben gebracht, maar het behoud is al langer geen doelstelli­ng meer. “Daar waren we niet meer mee bezig. We willen nog twintig punten halen en daar hebben we nog drie matchen voor. We gaan ons nog honderd procent inzetten en proberen te spelen zoals in de eerste helft. Volgende week tegen Turnhout is er weer een mooie wedstrijd. We zijn het nog altijd verplicht aan onze supporters om ons honderd procent in te zetten en dat gaan we doen tot de laatste wedstrijd.”

Voor Daas was het de eerste keer dat hij terugkeerd­e naar Hoogstrate­n, de club waar hij zijn eerste wedstrijde­n in een eerste ploeg speelde. “Ik heb er drie jaar gespeeld en ondanks de nederlaag vond ik het prachtig om hier nog eens te spelen. Er was veel volk en dat hadden we ook verwacht. In de eerste helft was het ook een goede derby, alleen is het jammer dat we ons niveau in de tweede helft niet hebben kunnen vasthouden.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Ben Van den Brandt (SintLenaar­ts) krijgt duwtje in de rug van Hofstede.
FOTO KOEN FASSEUR Ben Van den Brandt (SintLenaar­ts) krijgt duwtje in de rug van Hofstede.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium