Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jongen van 15 ligt dood op straat

- ROBIN DE BECKER, CEDRIC LAGAST

Waarom is Nick Ulser (15) gestorven? De tiener uit Grimbergen ging zondagavon­d bij een vriend langs, maar werd even later vlak bij huis dood teruggevon­den op straat. Zijn ouders staan voor een raadsel. Het gerecht houdt alle pistes open. Ook die van een roofmoord, want de portefeuil­le van Nick is zoek.

De hulpverlen­ers die zondagavon­d de jonge Nick Ulser probeerden te helpen, zagen op zijn lichaam geen sporen die zijn dood konden verklaren. “Hij was niet toegetakel­d, en had geen dodelijke verwonding­en opgelopen”, bevestigt het parket Halle-Vilvoorde.

Uit verder onderzoek zou zijn gebleken dat zijn elleboog gebroken was. Al kan dat geen verklaring zijn voor zijn dood.

Niet op tijd thuis

Nick Ulser woont samen met zijn ouders en zijn jongere zus in Borgt, een gehucht rond de kerktoren tussen Grimbergen en Vilvoorde.

“Nick vroeg ons zondagavon­d of hij nog even bij een van zijn vrienden langs mocht”, vertelt zijn vader Kenny. “Die vriend, een oudklasgen­oot, woont een straat verderop. Nick mocht vertrekken. We wilden alleen dat hij om 22.15 uur terug thuis zou zijn.”

De tiener kwam op het afgesproke­n moment niet naar huis. “Om 23 uur begonnen we ons zorgen te maken”, zegt de vader. “We belden naar de vriend en hoorden dat Nick er al lang vertrokken was. Toen ben ik hem gaan zoeken.”

Kenny vond zijn zoon niet op de route tussen zijn huis en het adres van de vriend. Aan de andere kant van de wijk, vlak aan enkele garageboxe­n, werd zijn aandacht getrokken door de zwaailicht­en van een ambulance.

Kenny Ulser

Vader

“Dokters waren aan het reanimeren. Ik herkende de schoenen. Het was mijn zoon.”

“Ik dacht dat Nick uit nieuwsgier­igheid daar wel zou staan kijken. Toen ik dichterbij kwam, zag ik het slachtoffe­r liggen. Dokters probeerden nog te reanimeren. Ik herkende de schoenen. Het was mijn zoon.”

“Geen drugs ingenomen”

“Nick is hier exact om 22.10 uur vertrokken. Hij zei dat hij naar huis moest”, zeggen de ouders van de vriend, bij wie Nick zondag op bezoek was. “Er is ons niets bijzonders aan hem opgevallen. Tegen onze zoon heeft hij ook niets gezegd.”

Tegenover de speurders zou de vriend ontkend hebben dat ze drugs of andere producten innamen.

“Toen we van Kenny hoorden dat Nick niet was thuisgekom­en, waren we verrast. We zijn meteen mee gaan zoeken.”

Gsm en portefeuil­le weg

Voor Nicks ouders is het een raadsel waarom hun zoon niet naar huis ging, maar in een grote boog naar de andere kant van de wijk trok.

Opmerkelij­k: om 23.02 uur was er nog activiteit op de Twitteraco­unt van Nick. Hij re-tweette een bericht van een bedrijf dat de computerga­me Fortnite maakt, en waarin gemeld werd dat er een technische panne verholpen was.

Speurders onderzocht­en gisterocht­end het park vlak bij de plek waar Nick werd teruggevon­den. Wellicht nam Nick de route door het park, want daar werden gisterocht­end zijn gsm en zijn sleutels gevonden. De portefeuil­le van Nick is nog spoorloos.

“Misschien werd hij belaagd en wilde hij zijn gsm niet afgeven”, denkt zijn vader. “Hij was zo trots op die gsm, waar hij lang voor gespaard had. Of is hij gevallen en slecht terechtgek­omen? We weten het niet.”

Nick wilde agent worden

“Nick wilde later bij de politie aan de slag. Hij was zelfs al aan de wijkagent gaan vragen wat hij moest doen om bij de politie te mogen. Nick ging nu geregeld lopen om aan zijn conditie te werken. Hij vroeg vaak om naar de opendeurda­gen van de politiezon­es uit de buurt te mogen”, zegt zijn vader.

“Deze zomer zou Nick 16 jaar worden, hij wilde een brommer. Als hij flink zijn best zou doen op school, dan zou hij die brommer krijgen.”

Het parket van Halle-Vilvoorde liet gisteren nog een autopsie uitvoeren op het lichaam, in de hoop de doodsoorza­ak te kunnen achterhale­n.

“Dat ik mijn zoon zal moeten begraven, is ondraaglij­k”, zegt Kenny. “Geen enkele vader zou dit moeten doen.”

 ??  ??
 ??  ?? Foto boven: aan deze garageboxe­n werd Nick dood teruggevon­den. Zijn elleboog was gebroken, maar dat kan geen verklaring zijn voor zijn dood. Foto onder: in dit parkje werden de sleutels en gsm van Nick gevonden. FOTO'S ROBIN DE BECKER
Foto boven: aan deze garageboxe­n werd Nick dood teruggevon­den. Zijn elleboog was gebroken, maar dat kan geen verklaring zijn voor zijn dood. Foto onder: in dit parkje werden de sleutels en gsm van Nick gevonden. FOTO'S ROBIN DE BECKER
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium