Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk kan ik weer genieten van het voetbal”

Youssef Boulaouali kleurt invalbeurt met assist voor gelijkmake­r van Joren Dom

- HUGO FRET

Anderhalf jaar geleden, in de herfst van 2016, scheurde Youssef Boulaouali op training de kruisband van zijn knie. In oktober van vorig jaar drong een bijkomende operatie zich op. Nu al dat blessurele­ed achter de rug lijkt te liggen, wil hij in de eerste plaats weer voluit genieten.

“Het halfuur dat ik zaterdag tegen Lokeren kreeg, deed bijzonder veel deugd”, vertelt Boulaouali. “Dat ik in die periode een assist kon geven en de ploeg mee aan het gelijkspel kon helpen, deed me enorm veel plezier. Het was trouwens een actie waarop we vaak hebben getraind. Alex Maes speelde de bal strak in, ik zag Joren de loopactie inzetten om te infiltrere­n door het centrum en kon de bal doorduwen in zijn loop. Joren maakte het perfect af. Het is echt leuk dat dergelijke ingestudee­rde nummertjes ook iets opleveren.”

Je kreeg tijdens de aanvangsfa­se van het seizoen wel een aantal invalbeurt­en en mocht zelfs enkele keren starten, maar je kon toen nooit overtuigen.

“Dat klopt. Maar sinds enkele weken ben ik weer helemaal topfit. Die tweede operatie, vorig jaar in oktober, bleek echt wel nodig. Ik kan weer alle bewegingen doen zonder enige hinder te ondervinde­n. In het begin van het seizoen had ik schrik om in duel te gaan. Althans, zo leek het toch. Ik zat toen gewoon met twijfels en vroeg me af of het ooit weer helemaal goed zou komen met die knie. Gelukkig is nu alle narigheid achter de rug en kan ik weer voluit genieten, zowel op training als tijdens wedstrijde­n.”

Hopelijk net op tijd, want je bent ondertusse­n einde contract.

“Het belangrijk­ste is dat ik weer voluit kan trainen en spelen. De rest komt vanzelf. Uiteraard hoop ik nog op speelminut­en tijdens Play-off 2 en kan ik daarin de trainer overtuigen. Ik ben graag bij Beerschot Wilrijk. Logisch ook. Ik debuteerde als jeugdspele­r in het eerste elftal van KFCO Wilrijk. Ik woon hier achter de hoek, op wandelafst­and van het stadion. Ik zie wel wat de

toekomst brengt.”

Met je sterke invalbeurt tegen Lokeren heb je alleszins je visitekaar­tje afgegeven. Misschien krijg je zondag opnieuw speelminut­en in de derby op de Bosuil?

“Het zou uiteraard fantastisc­h zijn dat te mogen meemaken. Net zoals de meeste van mijn ploegmakke­rs heb ik nog nooit een derby gespeeld. Mo Messoudi zegt dat de sfeer naast en op het veld dan ongeloofli­jk is. Dat is echt iets om naar uit te kijken. We tellen na twee gelijke spelen nu twee op zes in Play-off 2, maar we verdienden minstens vier op zes. Als we voetballen­d ons spel blijven spelen, zoals tegen Eupen en Lokeren, dan komt het zondag op de Bosuil ook wel goed.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Youssef Boulaouali viert de gelijkmake­r tegen Lokeren met Joren Dom.
FOTO GMAX AGENCY Youssef Boulaouali viert de gelijkmake­r tegen Lokeren met Joren Dom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium