Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu een goede basis leggen voor het pisteseizo­en”

Stabroeken­aar Jan Adriaensen toont goeie vorm met overtuigen­de winst

-

Jan Adriaensen won zaterdag op overtuigen­de wijze de Kastelenlo­op in Zandhoven (10km) in 31’19. In volle trainingsp­eriode toonde de Stabroeken­aar dat hij meer dan in vorm is. “Het is een goed teken dat ik Nick Van Peborgh op training kan volgen.”

In de Kastelenlo­op van Zandhoven liep Adriaensen van start tot finish op kop en finishte hij met grote voorsprong op Tom Van Dyck (34’03), die tweede werd. Pieter Van Dyck (34’53) maakte het podium compleet.

“Ik voel me goed”, zegt Adriaensen. “Ik ben op dit moment vooral een basis aan het leggen voor het pisteseizo­en. In Zandhoven was ik iets te snel gestart, maar ik ben niet gaan panikeren. Ik heb gewoon mijn best gedaan en redelijk gelopen, al zat ik nog niet heel fris na de trainingen van de voorbije weken.”

De bronzen medaillewi­nnaar van het afgelopen BK 5000m wil in het zomerseizo­en vooral schitteren op de piste. “We zullen zien wat ik over twee weken kan tonen op de Antwerp Ten Miles. Dat is geen hoofddoel, maar ik ben wel benieuwd wat het daar zal geven. De echte doelen liggen nog altijd op de piste. Ik wil sterk lopen op de 3000m en de 5000m en zal er af en toe eens een 1500m tussen steken. Tijden durf ik nog niet echt vooropstel­len, maar momenteel draait het gewoon heel goed. De 3000m op de 1 mei-meeting in Herentals wordt wellicht mijn eerste wedstrijd. De conditie is in orde en ik herstel vlot van de trainingen. Ik heb net een trainingss­tage in Portugal achter de rug. Daar heb ik goed kunnen trainen met Nick Van Peborgh. Het feit dat ik hem redelijk goed kon volgen, doet het beste verhopen. Want Nick was echt wel weer indrukwekk­end in de halve marathon van Berlijn.” Bij de vrouwen ging de zege in Zandhoven naar Elke Beerlings. Haar tijd: 39’17.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium