Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geef tunnel aan voetweg 26 zelf een likje verf

Kunstenaar Kanter Dhaenens lanceert project

-

Kanter Dhaenens, de 43-jarige kunstenaar uit Boom, stak samen met enkele andere graffitiar­tiesten het tunneltje aan de voetweg 26 in een nieuw kleedje.

betonfirma Coeck liet in 2010 om veiligheid­sreden aan voetweg 26 een tunnel bouwen. Vooral in de zomer passeren daar dagelijks honderden fietsers en wandelaars. De laatste jaren lag het tunneltje er vies en vuil bij. Op de muren werden allerhande schunnige geschrifte­n aangebrach­t.

In het kader van de vorige maand uitgestipp­elde en ondertusse­n genomineer­de wandeling De Nielse Oemweg, waar de wandelaar kunst te zien krijgt, klopte schepen van Toerisme Tom Caluwaerts (N-VA) bij Kanter Dhaenens aan. Er werd hem gevraagd de tunnel, die ook voorkomt in De Nielse Oemweg, een frissere look te geven. Met enkele jongeren ging Kanter Dhaenens aan de slag. “Met graffiti en streetart brengen we allerhande opschrifte­n en tekeningen op de muren aan”, zegt Kanter. “Wie zich geDe

roepen voelt, mag zich hier elke dag met graffiti komen uitleven. Ook in Antwerpen zijn er bepaalde plaatsen waar je dat kunt.” De spelregels zijn terug te vinden aan de fietstunne­l zelf.

 ?? FOTO PAUL VAN ROY ?? Schepen Tom Caluwaerts naast kunstschil­der Kanter Dhaenens in de tunnel.
FOTO PAUL VAN ROY Schepen Tom Caluwaerts naast kunstschil­der Kanter Dhaenens in de tunnel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium