Gazet van Antwerpen Stad en Rand

N-VA aast op burgemeest­erssjerp

Koen Vaerten trekt in oktober lijst grootste oppositiep­artij

-

N-VA Schelle trekt in oktober naar de verkiezing­en met de ambitie om de meerderhei­d van CD&V, die al een aantal bestuurspe­riodes standhoudt, te doorbreken. De partij doet dat met Koen Vaerten (39) als uitdager van burgemeest­er Rob Mennes.

Volgens N-VA, de grootste oppositiep­artij in Schelle, zou het wel eens de ‘moeder der verkiezing­en’ voor de gemeente kunnen worden. “Al sinds 1998 kent Schelle dezelfde burgemeest­er. Het wordt tijd dat we het beleid over een andere boeg gooien. Er staat niet echt een team. Alles draait rond één persoon en dat heeft gevolgen voor heel de werking van onze gemeente”, stelt lijsttrekk­er Koen Vaerten, nu gemeentera­adslid en zelfstandi­g schilder van beroep.

Vervaldatu­m overschred­en

“Bij gesprekken met andere partijen valt snel op dat er een soort consensus is bij veel Schellenar­en: alles heeft een vervaldatu­m en ik denk dat die van ons gemeentebe­stuur gekomen is. Dat gezamenlij­ke standpunt kan enkele partijen bij elkaar brengen, in de hoop dat zo naar een alternatie­f voor Schelle kan worden gezocht”, zegt hij.

 ?? FOTO BAR ?? Koen Vaerten.
FOTO BAR Koen Vaerten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium