Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met z’n allen voor Michael Goolaerts: ook ploegmaats die niet koersen zijn er vandaag bij

- (hjb)

Stickers met ‘All4Goolie’, zijn bijnaam, op de fietsen, op de volgwagens en op de ploegbus: de betreurde Michael Goolaerts rijdt vandaag in gedachten mee met Veranda’s Willems – Crelan. Elke renner van de ploeg werd de vrije keuze gelaten om vandaag de Brabantse Pijl te rijden, maar unaniem beslisten ze om te koersen. “Als eerbetoon aan Michael”, zegt ploegleide­r Michiel Elijzen.

In de ploegbus zitten niet alleen de zeven renners en de staf die vandaag de Brabantse Pijl rijden, maar de volledige entourage en alle renners. Ook Wout van Aert, vriend van Goolaerts, en Stijn Devolder, kamergenoo­t van de renner die na een hartstilst­and overleed. Ploegmanag­er Nick Nuyens: “Hun aanwezighe­id zal de rest helpen. We zullen vooral babbelen en bij elkaar blijven om zo te proberen alles te verwerken.”

Gisteren kwamen iedereen van de ploeg voor het eerst sinds de zwarte zondag in Parijs - Roubaix bij elkaar. Sowieso zet de ploeg na vandaag een punt achter de voorjaarsc­ampagne.

De begrafenis van Goolaerts zal plaatsvind­en in Hallaar, een deelgemeen­te van Heist-op-den-Berg. De precieze datum is nog niet bekend, dat hangt onder meer af van wanneer de autopsie, die vandaag wordt uitgevoerd door het parket van het Noord-Franse Cambrai, achter de rug is. “Hij is onwel geworden, zo zegt de medische staff van Parijs-Roubaix”, laat het parket weten. “Maar het is niet normaal dat iemand van 23 jaar doodvalt, daarom willen we alle omstandigh­eden ophelderen.”

Pas nadat het onderzoek is afgerond, wordt zijn lichaam vrijgegeve­n.

 ?? FOTO MARC HERREMANS - MEDIAHUIS ??
FOTO MARC HERREMANS - MEDIAHUIS
 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium