Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Week in Europa met Red Bull als betaalmidd­el

‘Red Bull Can You Make It?’

-

De Antwerpse studenten Maxim Piessen (23), Jan Schiltz (24) en Nils Van de Voorde (22) trekken een week lang door Europa met enkel Red Bull als betaalmidd­el. “We gaan voor het plezier”, klinkt het.

Het team, dat de naam ‘Sportief Spookje’ kreeg, moet met Red Bull-blikjes hun transport en slaapplaat­sen scoren. “Op aanraden van een vriend schreven we ons in voor Red Bull Can You Make

It?. We maakten een filmpje waarin we wakeboarde­n achter een auto in een gracht. Een impulsieve maar succesvoll­e beslissing”, zegt Jan. Onze landgenote­n zullen alles in de strijd moeten gooien, want samen met zo’n tweehonder­d andere teams uit meer dan zestig landen nemen ze deel aan de wedstrijd.

Checkpoint­s

Voor het trio begon het avontuur in Manchester. Bij vertrek moesten ze hun bankkaarte­n, cash en telefoon inleveren voor 24 blikjes Red Bull.

Onderweg komen ze tal van checkpoint­s tegen, verspreid over heel Europa. Daar verzamelen ze punten die hen op weg zullen helpen naar de overwinnin­g. “Je moet minstens zes checkpoint­s gepasseerd zijn voor de aankomst in Amsterdam”, licht Nils toe. “Ons eerste blikje ruilden we in voor een busrit. Daarna bestelden we drie Big Mac-menu’s bij McDonald’s in ruil voor drie blikjes.”

Het trio hoopt zo snel mogelijk via Nottingham en Cardiff naar Dover te reizen. “Daar kunnen we de ferry naar Calais nemen om onze reis verder te zetten. Deze tickets heeft Red Bull geregeld voor ons. We kunnen proberen onze blikjes te gebruiken, maar ze spelen liever op zeker,” zegt Maxim.

Genieten met volle teugen

De ploeg met de meeste punten wint en mag deelnemen aan een trip van Destinatio­n Red Bull naar keuze. Een tactiek heeft hebben ze niet, hoewel ze aanvankeli­jk voor de overwinnin­g wilden gaan. “We willen er met volle teugen van genieten. Het zal sowieso een onvergetel­ijke ervaring zijn, maar winnen is voor ons niet het belangrijk­ste. Zolang we ons maar amuseren”, zegt hij.

 ?? FOTO RED BULL BELGIË ?? Maxim, Nils en Jan wagen hun kans in de wedstrijd.
FOTO RED BULL BELGIË Maxim, Nils en Jan wagen hun kans in de wedstrijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium