Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dolle rit levert chauffeur vijftien maanden cel op

- (ldn)

De rechter heeft Sultan Z. (20) uit Mechelen schuldig bevonden aan de diefstal van een gehuurde auto, waar hij voor meer dan 7.000 euro schade aan aanrichtte tijdens een wilde achtervolg­ing die eindigde in Antwerpen. Sultan krijgt een effectieve gevangenis­straf van vijftien maanden en 400 euro boete.

Bij de twintiger sloegen de stoppen op 10 oktober 2017 door. Die dag reed Z. rond met een Volvo die hij gehuurd had, maar niet op tijd had ingeleverd. In Schoten werd Z. geflitst met een extreem hoge snelheid. Een patrouille van de politie die in de buurt was, ging erachteraa­n. Aan de Singel in Antwerpen werd Z. ingehaald en konden de inspecteur­s het voertuig aan de kant krijgen. Het duurde een hele tijd vooraleer Z. uit de wagen wou komen. Een politieman zag zich zelfs genoodzaak­t om het raampje van het voertuig stuk te slaan. Volgens het parket gedroeg Z. zich ook weerspanni­g. Zo wou hij een van de agenten omver rijden.

De advocaat van Z. probeerde nog een mildere straf uit de brand te slepen. “Mijn cliënt heeft de auto niet gestolen, maar voor 100 euro gehuurd via een kennis”, zei de raadsman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium