Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Negen Albanezen in de cel voor drugshande­l

Halve kilogram cocaïne en zeshonderd gram marihuana aangetroff­en

-

Een negental Albanezen zit sinds afgelopen weekend achter de tralies. Ze werden opgepakt omdat ze betrokken zouden zijn bij de verkoop van meerdere soorten drugs in het Antwerpse. Er werd ook een vuurwapen gevonden.

Het onderzoek naar een bende vermeende Albanese drugdealer­s is afgelopen weekend in een stroomvers­nelling terechtgek­omen. Het drugsonder­steuningst­eam van de lokale politie betrapte tijdens het weekend een ‘drugsrunne­r’ - een koerier voor de bende dealers - op heterdaad. Al snel kregen de onderzoeke­rs zicht op een heleboel adressen waar de organisati­e rond de runner verbleef en waar ze haar drugs bewaarde.

Huiszoekin­gen

Omdat er snel gehandeld moest worden werd nog tijdens het weekend, op zaterdagav­ond, overgegaan tot een reeks invallen. Veertien leden van het drugsonder­steuningst­eam vielen in de loop van zaterdagav­ond op acht plaatsen in het Antwerpse binnen. Gisteren vond nog een huiszoekin­g plaats. Er waren onder meer huiszoekin­gen in Berchem en Deurne. De grootste drugsvangs­t werd volgens onze informatie echter in de omgeving van de Meir in hartje Antwerpen gedaan. Bij de negen huiszoekin­gen werden even veel verdachten opgepakt. “Zij werden voorgeleid bij de onderzoeks­rechter”, zegt de politie. Op de vraag of de verdachten ook aangehoude­n werden, reageerde het parket gisteren niet.

Drugs, geld en auto’s Bij de invallen werden niet alleen

meerdere bendeleden in de boeien geslagen, er werden ook verschille­nde spullen in beslag genomen. De politie vond een halve kilogram cocaïne - in kleine zakjes van telkens ongeveer twee gram en ruim zeshonderd gram marihuana, ook in gebruikers­hoeveelhed­en verpakt.

In totaal werd ook meer dan veertigdui­zend euro cash geld gevonden, net als een pistool met vijftien kogels. De politie vermoedt dat er op grote schaal drugs verwerkt werd door de bende. Bij een van de huiszoekin­gen werden namelijk een drugspers en een vacuummach­ine gevonden. De speurders namen ook drie auto’s, twee BMW’s en een Citroën, in beslag, net als 35 gsm’s.

 ?? FOTO RR ?? Deze indrukwekk­ende buit nam de politie in beslag bij de drugsbende.
FOTO RR Deze indrukwekk­ende buit nam de politie in beslag bij de drugsbende.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium