Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tot vijf jaar cel voor dieven van luxewagens

Rechtbank

-

De rechtbank heeft dinsdag celstraffe­n tot vijf jaar uitgesprok­en voor vijf leden van een Bulgaarse bende die elf Range Rovers had gestolen en bijna evenveel pogingen had gedaan. Ook werden honderddui­zenden euro’s van de opbrengst verbeurd verklaard.

De daders gingen profession­eel te werk. Eerst plaatsten ze een gps-tracker onder een auto om die te volgen en op het juiste moment toe te slaan. Ze kopieerden ook gegevens van de wagen op een blanco sleutel. De wagens werden met vervalste Spaanse papieren telkens naar Duitsland of Bulgarije overgebrac­ht. De groep was ook in Duitsland en Spanje bekend voor soortgelij­ke feiten.

Georgi I. (29), de enige beklaagde die het proces bijwoonde, en Marijan I. konden respectiev­elijk aan negentien en zeventien feiten worden gelinkt. Zij kregen de gevorderde vijf jaar cel, en een boete van 500 euro. Bij hen werd in totaal voor zo’n 560.000 euro verbeurd verklaard. Aleksandar C. en Goran M. kregen elk vier jaar cel, een boete van 500 euro en een verbeurdve­rklaring van 320.000 euro. Milko M., die bij enkele diefstalle­n betrokken was, kreeg veertig maanden cel en eveneens 500 euro boete. Hem viel een verbeurdve­rklaring van circa 24.000 euro te beurt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium