Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Extra maatregele­n tegen snelheidsd­uivels Herentalse­baan

- (sl)

Op de Herentalse­baan in Ranst wordt volgens N-VA-raadslid John Oliviers nog vaak te snel gereden. Hij ziet in een flitscamer­a een mogelijke oplossing. De schepen van Verkeersve­iligheid, Tine Muyshondt, zegt dat het probleem vooral in de spitsuren te merken is. “We zullen er tijdens de spits meer controles uitvoeren. Het is lastig om in Ranst een straat te vinden waar we meer ingrepen hebben uitgevoerd om de snelheid te verlagen. We hebben daar asverschui­vingen, plateaus en een zone 30. Sommige chauffeurs zijn moeilijk af te remmen.”

Ook John Oliviers, die de situatie goed kent, beweert dat er ondanks alle ingrepen te snel wordt gereden. “Met een kleutersch­ool, een rust- en verzorging­shuis en de vzw Leef, die allemaal dicht bijeen liggen, is het belangrijk dat we de snelheid daar verlagen. We pleiten al langer voor snelheidst­ellingen ter hoogte van huisnummer 76. Kan een flitspaal geen oplossing zijn?”

De schepen zag niet meteen waar die flitspaal zou kunnen staan. Wel stipte ze aan dat de tellingen er komen en dat ouders die hun kinderen naar school brengen ook vaak voor gevaarlijk­e situaties zorgen door verkeerd te parkeren.

 ?? FOTO SYLVAIN LIEKENS ?? Zelfs asverschui­vingen, plateaus en de ingevoerde zone 30 lijken niet te werken.
FOTO SYLVAIN LIEKENS Zelfs asverschui­vingen, plateaus en de ingevoerde zone 30 lijken niet te werken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium