Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij momenten overlopen”

Jan Jaspers en co kunnen kampioen Lyra niet afstoppen

-

Sint-Job was zondag meer dan een maatje te klein voor kampioen Lyra. 1-4 werd het en daar viel niets op af te dingen.

Ook gelegenhei­dsaanvoerd­er Jan Jaspers vindt dat Sint-Job een terechte nederlaag leed tegen Lyra.

“Tot de 1-1, laat ons zeggen in het eerste kwartier, deden we goed mee, maar daarna was Lyra veel beter”, aldus Jaspers. “Als niet iedereen bij ons een topprestat­ie levert, kunnen we het niveau van Lyra niet aan. Dat werd zondag heel duidelijk bewezen. Het enige excuus dat we kunnen inroepen, is dat de afwezighei­d van onze twee geschorste­n, Joris Jaspers en Yarno Bonaers, door woog.”

Sint-Job verloor met zware maar niet eens overdreven 1-4 cijfers.

“De score is inderdaad niet overdreven. Na de 1-3 zorgden wij voor veel te weinig weerwerk. Daardoor liep het verschil nog een beetje op. We werden bij momenten zelfs overlopen. Lyra scoorde ook enkele mooie doelpunten. Al vind ik dat we die goals te gemakkelij­k lieten maken.”

Jaspers is het er mee eens: Lyra is een waardige en verdiende kampioen.

“Absoluut. Lyra draaide heel het seizoen bovenaan mee en toonde zich in de beslissend­e fase van de competitie het meest doortasten­d. Wat Sint-Job betreft, moet ik vaststelle­n dat we nog niet honderd procent zeker zijn van het behoud. We doen er toch best aan in de resterende drie wedstrijde­n nog wat puntjes te sprokkelen. Als we nog één keer winnen, zijn we wellicht definitief gered. Ik ga ervan uit dat er vijf ploegen degraderen, mits die ene winst blijven we boven die streep. Als er zes ploegen zouden zakken, is het nodig dat we nog even doorduwen”, besluit Jan Jaspers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium