Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindrondet­icket wenkt”

Andreas Tindemans en co zetten achterstan­d om in winst

- (fko)

Kontich beleefde een moeilijke zondagnami­ddag op Branddonk, maar Andreas Tindemans en co wonnen toch met 1-3. Al stond de ploeg tot vier minuten voor het einde nog 1-0 achter. “In een dolle laatste vijf minuten zetten we de achterstan­d om in winst. We wonnen verdiend”, stelt de middenveld­er.

Tindemans glunderde na de zege op Branddonk.

“Ondanks het feit dat we veel balbezit hadden, slaagden we er in de eerste helft niet in om uitgespeel­de kansen te creëren”, zegt Tindemans. “Na de rust zorgden we voor veel meer gevaar. Toch kwamen we na een ongelukkig­e botsing tussen twee ploegmaats op achterstan­d. We stevenden op een onterecht verlies af, maar vochten terug op karakter.”

“We herpakten ons van die domper en trokken voluit in de aanval. De invallers bewezen opnieuw hun waarde en in de laatste vijf minuten zetten we de achterstan­d om in winst. Branddonk trof in elke helft wel de lat, maar wij bepaalden het wedstrijdb­eeld en wonnen verdiend na een goede collectiev­e prestatie.”

“De ontlading na afloop was groot en ook de andere uitslagen vielen mee. Door de eigen zege en het verlies van Heikant Berlaar, Berg en Dal, Sint-Job en Witgoor Dessel wenkt het verhoopte ticket voor de eindronde. We spelen van de resterende drie matchen nog tweemaal thuis en tellen nu vier punten meer dan de zesde”, aldus Tindemans.

De 19-jarige Andreas Tindemans verlengde zijn contract bij Kontich.

“In het begin van het seizoen pendelde ik tussen de bank en de basis, maar de laatste tijd sta ik steeds aan de aftrap. Ik ben blij dat ik veel meer kan spelen. Het voetballen op dit niveau is goed te combineren met mijn studie. Ik geniet het vertrouwen van de coach en tekende bij met als doel een vaste waarde te worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium