Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan ervan uit dat we ons zeker zullen redden”

Raf Lenaerts zet met Nielse goede stap richting behoud

- (jp)

Na zeven wedstrijde­n zonder overwinnin­g kon Nielse afgelopen weekend nog eens juichen. Het nam op eigen veld afstand van Hove en zet enerzijds dankzij de 4-1 overwinnin­g een goede stap richting behoud. Anderzijds staat Nielse in het klassement op amper drie punten van de vijfde plaats, zodat ook de eindronde voor promotie nog mogelijk is.

“Dat we nog volop in de degradatie­strijd zitten terwijl we op een zucht van de eindronde voor promotie staan, is eigenlijk een gekke situatie”, vertelt Raf Lenaerts, die als hulptraine­r werd binnengeha­ald in december, maar sinds januari alle wedstrijde­n speelde. “Met nog drie wedstrijde­n, tegen Putte, Puurs en Mortsel, te gaan, is alles nog mogelijk. We gaan er vanuit dat we ons zeker zullen redden. Als dat het geval is, hebben we dit seizoen gedaan wat we moesten doen.”

“Als je trouwens naar de kwaliteite­n van deze groep kijkt, zouden we niet in de problemen mogen geraken. Alleen misten we de voorbije weken wat scorend vermogen. Ons spel was dikwijls erg goed, maar vooraan ontbrak het ons aan efficienti­e”, aldus Lenaerts, die als speler/hulptraine­r ook al met het volgende seizoen bezig is.

“We hebben tijdens de voorbije periode heel wat gesprekken gevoerd met tal van spelers. Op basis van de transfers die we reeds afrondden, denk ik dat we voldoende gewapend zullen zijn om een goed seizoen te draaien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium