Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met vier op negen moeten we ons kunnen redden”

Schelle Sport van Ronan Bal boekt broodnodig­e overwinnin­g in strijd om het behoud

- (jp)

Met nog drie speeldagen voor de boeg blijft de degradatie­strijd in derde provincial­e B ongemeen spannend. Alle ploegen die in de rechterkol­om staan, kunnen nog zakken en dat zorgt voor de nodige stress bij tal van ploegen. Schelle is er daar één van, al boekte het afgelopen weekend een belangrijk­e 1-2 zege op het veld van Puurs. Schelle lijkt zo op weg om zich te redden.

“We wisten voor de wedstrijd al dat het serieus aan het rommelen is bij Puurs en dat ze zeker niet met hun sterkste elftal aan de aftrap zouden staan”, vertelt Ronan Bal. “We hebben de match in handen genomen en wonnen uitein- delijk verdiend, al lieten we nog een pak kansen onbenut waardoor we het in de slotfase nog moeilijk maakten voor onszelf.”

Ronan Bal trapte zijn ploeg kort na de rust vanop de strafschop­stip naar een 0-2 voorsprong.

“Voor aanvang van het seizoen was het behoud verzekeren onze enige ambitie. Het belangrijk­ste was dus dat we de drie punten haalden, want we zijn nog lang niet gered. Ik ga ervan uit dat we toch nog vier op negen moeten halen om echt zeker te zijn van het behoud. Met thuiswedst­rijden tegen Mortsel en Hallaar en tussendoor nog een verplaatsi­ng naar Hooikt moeten we in staat zijn om dat objectief te realiseren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium