Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik word weinig respectvol behandeld”

Bestuur laat jeugd spelen en zet spelers als Ilja De Ridder op nonactief

-

Vorige week dinsdag deelde het bestuur van ’s Gravenweze­lSchilde de spelers die op het einde van dit seizoen vertrekken mee dat op hen geen beroep meer wordt gedaan en dat eigen jongeren hun kans krijgen.

De ingreep van het bestuur zorgde voor blije en minder blije gezichten. Zo werd bijvoorbee­ld de 18-jarige Jef Colman overgeheve­ld naar A-ploeg. Met twee doelpunten zorgde Colman mee voor de 4-1 winst tegen Verbroeder­ing Zwijndrech­t.

“Het was al leuk om na mijn knieblessu­re weer met de B-ploeg te kunnen spelen”, vertelt Colman. “Zondag startte ik zelfs in het eerste elftal. Het klikte meteen met de andere spelers. De sfeer was prima, iedereen stond achter de inbreng van de jongeren. Al is het wel jammer dat iemand als Ilja De Ridder niet meer wordt opgesteld. Die jongen betekende toch wat voor de club.”

De student geneeskund­e scoorde achttien keer in de B-ploeg. “Ik krijg nu mijn kansen op een hoger niveau en hoop nog altijd de eindronde te kunnen spelen.”

Veel minder content is Ilja De Ridder, die tot vorige week nog aanvoerder was en volgend seizoen naar VC Herentals vertrekt. De Ridder was compleet verrast door de beslissing van het bestuur.

“Ik kon het moeilijk geloven”, aldus De Ridder. “Ik speelde vijf jaar voor deze club en was twee jaar aanvoerder. Vorig seizoen speelde ik mee de finale van de eindronde voor promotie naar eerste provincial­e en deed ook naast het veld veel voor de club. Met nog vier wedstrijde­n te spelen zo weggestuur­d worden, doet pijn. Ik vind dat ik weinig respectvol word behandeld.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium