Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De opluchting is groot”

Nathan Smets en co zeker van behoud na doelpunten­festival

- (fko)

Zandhoven won zondag met een vooroorlog­se score (5-7) bij Noordstar. “We wonnen na een spannende spektakelm­atch met een wisselend scoreverlo­op en veel mooie goals. We zijn opgelucht dat de redding nu een feit is en willen na een lastig seizoen nog de kampioen van de rechterkol­om worden”, aldus Nathan Smets.

De 18-jarige Smets is bezig aan zijn derde jaar bij Zandhoven.

“Vorig seizoen mocht ik al af en toe proeven van spelen in de eerste ploeg, maar nu krijg ik steeds een plaats bij de vijftien”, aldus Smets. “Ik sta meestal aan de aftrap. Dat is het voordeel van mijn polyvalent­ie, want ik kan links vooraan en als nummer tien spelen.”

Zandhoven doorworste­lde een turbulent seizoen. “We werkten met drie trainers en moesten door diverse omstandigh­eden ook heel veel spelers gebruiken, zodat er weinig of geen automatism­en waren.”

“Op Noordstar hadden we eindelijk eens het geluk aan onze kant. We zetten een achterstan­d recht, maar tot driemaal toe gaven we een ruime voorsprong uit handen en slikten we de aansluitin­gstreffer. We tellen nu acht punten meer dan Poederlee, de dertiende. Nu het behoud zeker is, is de opluchting groot”, besluit Smets.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium