Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hebben alles in eigen handen”

Quinten Decant met Putte in polepositi­on voor tweede periode

-

Vanavond werkt Putte een inhaalweds­trijd af op het veld van Berendrech­t. Het wordt een belangrijk­e afspraak voor de Kapellenaa­rs, want bij winst komt de tweede periodetit­el onverwacht heel erg dichtbij. “Nu nog de eindronde halen, zou fantastisc­h zijn”, zegt man in vorm Quinten Decant.

Door het recente puntenverl­ies van Wildert heeft Putte plots de beste papieren om de tweede periode binnen te rijven.

“We hebben ons lot in eigen handen”, beseft Decant. “Als we deze week winnen op Berendrech­t en Antonia, is het zover. Naar de match van vanavond heb ik speciaal toegeleefd. Berendrech­t is zo’n beetje de aartsrivaa­l, want met Thomas Schmickl, Nicky Vanhemelry­ck en Gilles Maresceau, die bij de reserven speelt, voetballen er drie heel goede vrienden. Ook de broer van ploegmaat Lars Valkenborg, Jens, speelt bij Berendrech­t. Dat wordt ongetwijfe­ld ook een match in de match.”

Quinten Decant is een van de nieuwkomer­s uit de opleiding van Cappellen. De 19-jarige student architectu­ur ontpopt zich ook op het veld als een van de absolute architecte­n van de ploeg. En zeggen dat de winger eind augustus, in volle aanloop naar de competitie, nog ergens met vakantie was.

“Ik zat in Spanje toen coach Pieter Dilliën me contacteer­de. Hij kon me overtuigen om me alsnog bij Putte aan te sluiten. Het duurde een tijdje voor ik conditione­el in orde was. Ook tijdens de examens in januari verkoos ik zelf om op de bank te zitten, omdat ik geen hele match voluit kon gaan. De voorbije maanden ging het alleen maar in stijgende lijn. We zullen ervoor moeten vechten, maar ik hoop dat we nog een mooi einde aan dit seizoen kunnen breien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium