Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We waren de hele wedstrijd de betere ploeg”

Coach Toon Spiessens baalt na onterechte nederlaag tegen Wilrijk

- (qvdb)

Bij de B-ploeg van Aartselaar gingen de ballen er vlotjes in tijdens de 6-0 zege tegen Katelijne B, maar bij Aartselaar A wilde zondag het scoren maar niet lukken tegen SK Wilrijk. In blessureti­jd kregen de troepen van coach Toon Spiessens zelfs nog het deksel op de neus. Een pijnlijke 1-0 nederlaag werd het.

“Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, aldus Toon Spiessens. “We waren de hele wedstrijd overduidel­ijk de betere ploeg, creëerden de ene kans na de andere, en toch ging Wilrijk in blessureti­jd met de zege aan de haal. Onvoorstel­baar!”

De voorbereid­ing van de wedstrijd verliep nochtans niet ideaal voor Aartselaar. Plaskie was geschorst en Nick Hertoghs was samen met Bo Van Tongeren op skivakanti­e. Vooral die laatste kan Aartselaar door zijn scorend vermogen maar moeilijk missen. Toen ook Han Avonts afhaakte tijdens de opwarming was het helemaal puzzelen geblazen voor trainer Spiessens.

“Ondanks het feit dat we met een geïmprovis­eerde ploeg aan de aftrap kwamen, deden we het uitstekend”, zegt Spiessens. “Aan de rust had het altijd 0-3 moeten staan, maar we lieten zoals wel vaker na te scoren. We creëerden in totaal een zevental kansen, maar telkens besloten we of op de doelman of naast het kader. Dat Wilrijk met de zege aan de haal ging, is erg zuur.”

“We komen in een lastig parket, want met Schelle, Nielse en Borsbeek wonnen drie ploegen die net boven ons staan. Een plek in de eindronde afdwingen, is nu onze meest realistisc­he kans om de degradatie te vermijden. De situatie is niet mooi, maar gelukkig is ons voetbal nog steeds oké. Als ook dat niet meer goed zat, had ik er al lang de brui aan gegeven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium