Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Polderdist­rict neemt maatregele­n tegen verkeersov­erlast door grote mobiliteit­swerken

-

Het polderdist­rict wil niet de dupe worden van de grote mobiliteit­swerken in Antwerpen. Het dringt er bij de hogere overheid op aan om beschermin­gsmaatrege­len te nemen. Het ‘Toekomstve­rbond’ moet de verkeerskn­oop in en rond Antwerpen ontwarren. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gaf daarom de opdracht een gedragen haventracé uit te Het polderdist­rict is betrokken partij voor het deeltrajec­t A12 Noord tot aan de Nederlands­e grens. Dat bevat onder andere de verbinding­en richting Ekeren en Stabroek. “In de toekomst komt er meer verkeer op deze noordelijk­e route en dus moeten we waakzaam blijven dat de hinder voor de dorpen wordt opgevangen voor de grote werken elders starten”, zegt districtsb­urgemeeste­r Carl Geeraerts (N-VA). “De aanleg van een snelbusstr­ook op de A12 richting Antwerpen en een oprit aan de A12 in Zandvliet richting Antwerpen zijn een must. Een park-andridezon­e aan het afrittenco­mplex Berendrech­t maakt het gebruikers ervan makkelijk om te carpoolen. Ook fietsers moeten het makkelijke­r krijgen om de files te ontlowerke­n. pen. Zo moet er een fietstunne­l komen onder de Schelde die de fietsverbi­ndingen van Stabroek richting de Noordlandb­rug in Zandvliet en de aanlegstei­ger in Berendrech­t verbetert. Een waterbus vanuit de Derde Weg of SintJan Baptiststr­aat naar het Eilandje in Antwerpen zal veel woon-werkfietse­rs motiveren om de auto thuis te laten.”

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Het polderdist­rict ijvert voor een snelle waterbus vanuit de Derde Weg of Sint-Jan Baptiststr­aat.
FOTO ERIK VANDEWALLE Het polderdist­rict ijvert voor een snelle waterbus vanuit de Derde Weg of Sint-Jan Baptiststr­aat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium