Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buurt vreest voor nieuwe parking

- (jw)

De plannen van het gemeentebe­stuur om een parking aan te leggen op het Romeins Hof zorgen volgens oppositiep­artijen sp.a en Vlaams Belang voor onrust bij de omwonenden.

De parkeerdru­k in de dorpscentr­a van Rumst is groot. Het schepencol­lege plant daarom nieuwe parkings. Zo ook in het Romeins Hof, een gebied tussen het Molenveld en het Romeins Veld. Op een onbebouwd perceel tussen de achtertuin­en komen 45 parkeerpla­atsen. Maar de bewoners vrezen volgens oppositiep­artij sp.a hun privacy te verliezen en vrezen dat er makkelijke­r zal kunnen worden ingebroken via de tuin.

“Bovendien lijkt het ons niet veilig”, zegt raadslid Francy Van der Wildt, bijgestaan door Marc Verrept (Vlaams Belang). “De inrit van de parking tussen twee huizen lijkt ons vrij smal. De kans dat auto’s tegen de gevel rijden, is niet onbestaand. In het verleden werd in deze buurt ook al ingebroken, een gevaar dat nu zeker zal toenemen.”

Burgemeest­er Geert Antonio (N-VA) zei geen glazen bol te hebben, maar hij beloofde dat er in de toekomst net meer sociale controle zou zijn. “Het gaat om een braakligge­nd perceel met wat struikgewa­s. Het geheel zal worden verhard en er komt verlichtin­g. De toegang is erg smal, daarom gaan we in een aparte in- en uitrit voorzien, net als in een fietssugge­stiestrook.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium